In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH

De laatste Mixed Friday-wedstrijd van dit jaar wordt extra opgevrolijkt met een presentje, een Indische maaltijd en een optreden van een bekende dj. Het is bijna een goede gewoonte geworden om aan het eind van het seizoen deelnemers te verrassen met een golf-gerelateerde attentie en een wat uitgebreider buffet.

De laatste Mixed Friday wedstrijd van 2018 wordt op 28 september gespeeld. Het aantal deelnemers ligt bij de finale wedstrijden doorgaans tussen de 80 en 100 man. “Dat is ook precies het maximum dat we in de baan willen. Dan loopt het goed door en kan iedereen volop van zijn of haar spel genieten”, aldus de wedstrijdcommissie die ook vast houdt aan de twee attracties die in de baan worden geconsumeerd. Het populaire Drontense drupje en de diverse hapjes op de holes 3/14 en 10.

Mixed Friday is een serie van zeven wedstrijden met een geheel eigen karakter. Het is behalve voor de leden ook bedoeld voor introducees. Daarnaast is er een knipoog naar het bedrijfsleven. Ondernemersvereniging De Driehoek wijst haar leden erop dat deze wedstrijden zich bij uitstek lenen voor netwerk-activiteiten. Dat geldt niet alleen voor het Drontense bedrijfsleven. Ook voor dat van omliggende plaatsen als Lelystad en Kampen.

In tegenstelling tot ‘gewone’ wedstrijden kent Mixed Friday veel sponsoren. Dankzij hen is het mogelijk om een aantal extra’s aan de wedstrijden toe te voegen. Het uitgebreide Indische buffet tijdens de finale is daarom voor de sponsor zelf gratis. Alle andere gebruikers ervan betalen een bedrag van € 17,50. Mixed Friday is een meerronde-wedstrijd. Peter Beerlage, donderdag nog winnaar van de dagwedstrijd bij de Beste Buren Bokaal, gaat er aan de leiding. Hij moet zijn twee punten voorsprong op Ad Veringa wel handhaven om te winnen.

Wie mee wil spelen kan zich nu al inschrijven. Bij de inschrijving moet men aangeven of van het buffet gebruikt gemaakt wordt of niet. Dat kan eenvoudig door die mogelijkheid aan te vinken. Ook het aantal gasten dat blijft mee-eten moet onder Opmerkingen worden aangegeven. Mixed Friday is altijd een shotgun wedstrijd. De start ervan is om 13.00 uur; van deelnemers wordt verwacht dat zij zich minstens een uur eerder aan de wedstrijdtafel melden.