In Golfclub

Hans de Jongh, de voorzitter van de seniorencommissie, neemt glunderend de Beste Buren Bokaal in ontvangst van Jan Everts van golfclub Dorhout Mees.

In de Battle van het Jaar gaat golfclub Dorhout Mees in tweede ronde knock out

De Golfresidentie Dronten is in eigen huis de eerste winnaar geworden van de Beste Buren Bokaal. Hoewel tegenstander Dorhout Mees de tweede ronde op punten van de Golfresidentie wist te winnen, had Dronten over de twee gespeelde wedstrijden een hoger puntengemiddelde.

Dorhout Mees ging in de tweede ronde van de Battle van het Jaar tussen de beide clubs knock out. Het verschil in punten was minimaal. De Golfresidentie scoorde een gemiddeld aantal Stablefordpunten over die twee wedstrijden van 52,23. Dorhout Mees kwam niet verder dan 51,46. Dronten haalde de eerste speeldag 28,33 punten binnen en de tweede 23,90. Dorhout Mees kwam de eerste speeldag niet verder dan 27 punten rond maar scoorde er de tweede 24,46.

Aan die tweede ronde van de battle werd door een kleine 80 man meegedaan, iets meer dan tijdens de eerste ronde die op 31 juli op de baan van Dorhout Mees plaatsvond. Hoewel de weergoden de wedstrijd goedgezind waren, bleek de baan weinig vergevingsgezind. Volgens sommigen was dat een gevolg van de langdurige regen van een dag ervoor. De baan zelf oogde optima forma en het groot onderhoud van de greens, eerder deze week, leek geen negatieve invloed op het spel te hebben.

De weerbarstigheid van de baan kwam ook tot uiting in de individuele uitslag van de dagwedstrijd. Sylvia Runneboom eiste met 33 punten de eerste plaats voor zich op, Marjan Bootsma (DM) de tweede met 30 punten en Alma van Wilgenburg de derde eveneens met 30 punten. Bij de heren werd Peter Beerlage met 36 punten nummer 1, Arthur Vos werd met een gelijk aantal punten tweede en Gert Klaassen (DM) derde met 34 punten.

Het was Jan Everts, de voorzitter van de wedstrijdcommissie van golfclub Dorhout Mees die een eind maakte aan de onzekerheid welke van beide clubs de Beste Buren Bokaal voor een jaar in zijn bezit mocht hebben. Een glunderende Hans de Jongh, voorzitter van de organiserende seniorencommissie, mocht de bokaal in ontvangst nemen. Hij hoopte dat de Beste Buren Bokaal onder dezelfde greenfee vrije condities een jaarlijks terugkerend evenement wordt.

De battle werd vriendschappelijk afgesloten met een warm buffet dat werd verzorgd door het Oosters specialiteitenrestaurant Hao Hua uit Elburg.