In Golfclub

Golfprofessional Bastiaan Haasnoot demonstreert op een halfverlichte drivingrange hoe een approach geslagen moet worden.

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

De eerste groep deelnemers aan het nieuwe oefenprogramma Gezond & Fit van de senioren is vrijdagavond in twee sessies op een verlichte drivingrange van start gegaan met het trainen van de approach. Golfprofessional Bastiaan Haasnoot demonstreerde op welke wijze dit belangrijke onderdeel van het spel zo effectief mogelijk geslagen moet worden.

De training ervan komt in het programma twee keer aan de orde waarmee het belang van een goede approach wordt onderschreven. “Persoonlijk”, doceerde Bastiaan, “vind ik het een van de belangrijkste onderdelen van het spel”. Gezond & Fit is een trainingsitem van de seniorencommissie dat er met name op is gericht om de seniorgolfers zo lang mogelijk met zo veel mogelijk plezier te laten golfen.

Een goede lichamelijke conditie staat bij de training centraal. De training van het nieuwe programma vindt daarom voor een belangrijk deel ook plaats in de oefenzaal van golffysiotherapeut Hans Driesman aan de Bolder. De deelnemers worden er voortdurend gescreend. Dat gebeurt in eerste instantie door de golfprofessional die zijn resultaten voorlegt aan de golffysiotherapeut.

De screening vindt, evenals het technische deel van de training, vier keer plaats. De training is dit keer zowel in januari als in februari. Voor de sessies in februari is nog een aantal plaatsen beschikbaar. Leden die alsnog willen meedoen, kunnen zich nog tot eind deze maand inschrijven in de wedstrijdkalender van 1 februari. De kosten ervan bedragen € 90 per persoon.