In Golfclub

 

     

  

TEKST HANS DE JONGH

Omdat met ingang van het nieuwe kalenderjaar behalve het aantal lidmaatschapsvormen ook verschillende soorten greenfees zijn ingevoerd, hebben de besturen van VvE en golfclub besloten het speelrecht met een kleur zichtbaar te maken. Dat is vooral bedoeld om de marshals behulpzaam te zijn bij hun controlerende taak. Die kunnen daardoor in één oogopslag zien van welk speelrecht een golfer gebruik maakt.

Vanaf 1 januari komen er zes kleuren greenfees beschikbaar. Een rose greenfee betekent dat de speler gerechtigd is alle 18 holes te lopen. Een gele greenfee geeft recht op een rondje over de eerste lus en een blauwe over de tweede lus. Greenfees voor tien-rittenkaarten komen er in groen wit en grijs. De groene is voor de holes 1/18, de witte voor 1/9 en de grijze voor 10/18. Op een tien-rittenkaart moet de speeldag zijn ingevuld, hetgeen vooraf in het clubhuis moet worden geaccordeerd.

Behalve een ingrijpende wijziging van de soorten greenfees wordt in het nieuwe jaar ook het 9-holes lidmaatschap ingevoerd. Voor die leden komt er een aangepaste bagtag. Als iemand 9-holes lid wordt, kan hij of zij uitsluitend op de eerste lus spelen. De bagtag voor een 9 holer is voorzien van een aparte, voor marshals herkenbare opdruk.