In Golfclub
TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Er zijn downloadprogramma’s voor de wedstrijdkalender 2020 beschikbaar is tien verschillende formaten. Leden van de golfclub die een van die programma’s op zijn of haar mobiele telefoon wil zetten kan hier een keuze maken. Beschikbaar zijn de totale wedstrijdkalender, het competitieprogramma van de senioren, van de dames, van de heren, voor de weekeinden en voor de inloop. Daarnaast is de kalender in een pdf-format en in een printbare versie beschikbaar. Wie de kalender in zijn Outlook-agenda zet, kan zelf voor een voorlopige of een definitieve keuze kiezen. Het cijfer 3 staat voor vrij, de 2 staat voor bezet.

Ferry Wobma, die als ict’er van de wedstrijdcommissie deel uitmaakt en al jaren achtereen deze programma’s samenstelt, maakte vorig jaar een gelijk aantal varianten. Hij bedient daarmee een groot interessegebied onder de leden. Uit waarnemingen van andere jaren is gebleken dat veel leden een dankbaar gebruik maken van de extra voorziening.  De wedstrijdcommissie kwam eind december rond met het invullen van de kalender voor dit jaar.

De kalender zelf vertoont weinig wijzigingen ten opzichte van het vorig jaar. De eerste wedstrijd van 2020 staat voor zondag op de kalender. Eind maart en begin april is de start van het merendeel van de gebruikelijke competitiewedstrijden. In die maand speelt zich ook de NGF-competitie af. De eerste Mixed Friday wedstrijd is op 27 maart.