In Golfclub

Boven: Danny de Busser (l) en Jurgen Mulder en links onder Mark Visch en Michael van den Velden en rechts onder Ed Visch en Gerard Bosman.

  

Boven: Tineke Visch en Ilse van Dissel en links onder Marja Kosterman en Margot Bos en rechts Mariska van der Hulst en Mariëlle Geraets.

 

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Niet zozeer omdat Danny de Busser en Jurgen Mulder voor de derde keer kampioen Greensome werden kwalificeerde golfclubvoorzitter George Gerritsen hen als ‘de buitencategorie’ maar vooral vanwege het weinige aantal slagen dat ze daarvoor nodig hadden. “Het is een geweldige prestatie om onder deze omstandigheden met slechts 146 slagen uit twee wedstrijden te winnen”, prees George het duo.

Met ‘onder deze omstandigheden’ doelde de voorzitter uiteraard op de slechte omstandigheden in en om de baan. Het doorgaan van het clubkampioenschap hing danook lange tijd aan een zijden draadje. Het is zeker niet in de laatste plaats te danken aan de inventiviteit van de leiding dat de wedstrijd doorgang kon vinden. “Als we morgen hadden moeten spelen”, veronderstelde Marco Oussoren die samen met Karel Theunissen het clubkampioenschap leidde, “zou de hele baan zomaar gesloten kunnen zijn”.

Dit keer was het sluiten ervan beperkt gebleven tot de tweede lus. Enkele wedstrijden werden de afgelopen week daarom al gecanceld. Nu bedacht de wedstrijdleiding dat het meerdaagse clubkampioenschap dan maar over de eerste lus gespeeld moest worden. Zowel zaterdag als zondag werd die lus twee keer gelopen. George Gerritsen had grote waardering voor die oplossing evenals voor de wijze waarop met de deelnemers werd gecommuniceerd.

De kampioenen bij de heren hadden met 74 slagen op de eerste wedstrijddag al een geduchte voorsprong op de concurrentie genomen; de tweede dag deden ze er nog een schepje bovenop: 72 slagen waardoor Danny en Jurgen met een totaal van 146 slagen een voorsprong hadden van maar liefst 20 slagen op de nummer 2, Mark Visch en Michael van der Velden. Met 168 slagen lukte het Gerard Bosman en Ed Visch om óók een podiumplaats te bezetten.

Gerard en Ed waren overigens niet de enigen die zich kandideerden voor de derde plek. Maar liefst drie teams van twee spelers finishten met een totaal van 168 slagen. Dat waren behalve de twee genoemden ook het koppel Jan Haasnoot en Henk Nieuwenhuizen en het duo Ferry Wobma en Jeroen van Vliet. De beide laatste teams legden het tegen Ed en Gerard af doordat ze in de laatste wedstrijd meer slagen nodig hadden dan de winnaars van plek 3.

Bij de dames waren het Tineke Visch en Ilse van Dissel die met 188 slagen gelauwerd werden. Voor Tineke Visch was het ook de derde keer dat zij de titel mee naar huis nam; voor haar speelpartner de eerste keer. Zij werden de eerste dag weliswaar op de huid gezeten door Margot Bos en Marja Kosterman maar het lukte hen niet om de tweede speeldag alsnog langszij te komen. Margot en Marja werden tweede met 191 slagen. Derde werden Mariëlle Geraets en Mariska van der Hulst met 195 slagen.