In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH

Het clubkampioenschap Greensome dat dit weekeinde wordt gehouden, speelt zich af op de eerste lus van de baan. Het verrassend grote aantal van 32 deelnemers, dat tot vanmorgen in het ongewisse bleef over het al dan niet doorgaan van het kampioenschap, zal ook morgen uitsluitend gebruik maken van de eerste negen holes.

Desalniettemin kon de eerste wedstrijddag nagenoeg onder droge omstandigheden worden gespeeld. Er waren baantechnisch wel de nodige restricties. Behalve dat de tweede lus vanwege de grote hoeveelheid neerslag van de laatste dagen was afgesloten moesten trolleys en buggy’s op het schelpenpad blijven.

Onder die omstandigheden speelde zich nog best een spannende strijd om het kampioenschap af. Danny de Busser en Jurgen Mulder, die de titel al twee keer eerder mee naar huis namen, wisten met 74 slagen voldoende afstand van de concurrentie te nemen om met vertrouwen de tweede speeldag in te gaan.

Voor de koppels Mark Visch en Michael van der Velden en Ferry Sijtsma en Erwin Hammer lijkt zondag de strijd vooral te gaan om de tweede plaats. Het eerste koppel kwam met 81 slagen binnen en het tweede met 82. Er kwam ook een fors aantal teams binnen met 85 slagen, die zeker nog niet kansloos zijn voor het zilver of brons.

Bij de dames lijkt de strijd om de eerste plaats vooral te gaan tussen het koppel Tineke Visch en Ilse van Dissel met 95 slagen en Margot Bos en Marja Kosterman met 97 slagen. Mariëlle Geraets en Mariska van der Hulst (100 slagen) zullen zondag alle zeilen moeten bijzetten om de aansluiting met de top niet te missen