In Golfclub

Het heren 2 team dat promoveerde naar de 3e klasse.

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Heren 2, een van de twee NGF-competitieteams bij de heren die dit jaar promoveerden, is door het bestuur in de bloemetjes gezet. Dat gebeurde op het terras van het clubhuis na afloop van de vijfde editie van de Profile competitie. Voorzitter George Gerritsen, die vaststelde dat de deelname aan de NGF-competitie voor de Golfresidentie wisselende successen had opgeleverd, was vol lof over het team van captain Jan Haasnoot. Dat had niet één wedstrijd verloren waardoor het kampioen werd en van de 4e naar de 3e klasse was gepromoveerd. Het team bestond naast de playing captain uit Hans Driesman, Ad Veringa, Henk Nieuwenhuizen, Carl Mulder en René Vos.

“Het was ook het enige team dat op stage was geweest in het buitenland”, refereerde George, en dat had de mannen geen windeieren gelegd. Het succesteam onderscheidde zich al tijdens de eerste competitiewedstrijd. Het rekende gelijk af met Hooge Graven: 11-7. Ook de daarop volgende wedstrijden leverden uitsluitend groene cijfers op. Tegen Zwolle werd het 12-6. De Drontense heren wisten hun koppositie ook na de derde wedstrijd, tegen Heidemeer, te handhaven door met 11-7 te winnen. De laatste competitiewedstrijd was daarna eigenlijk nog slechts een formaliteit. In Zwolle werd tegen Martensplek gespeeld en ook die wedstrijd werd gewonnen, dit keer met 10-8.

De huldiging vond plaats tegen het decor van de Profilewedstrijd. Daar werd de vijfde aflevering vn gespeeld. Bij de lagere hcp’ers werd die met 39 Stablefordpunten gewonnen door Marco Oussoren (hcp14.8). Tweede werd Mike Schouten (hcp14.8) met 37 punten en Mark Visch (hcp4.7) eindigde met 36 punten op de derde plaats. Bij de hogere handicappers (van 14.9 tot 28.9) won Ad Veringa (hcp14.9) met 41 Stablefordpunten. Theo de Waardt (hcp 5.5) werd met 36 punten tweede en Kwai Man (hcp 16.5) derde met 35 punten. Aan deze door Profile Car & Tyreservice gesponsorde herenwedstrijd deden meer dan veertig man mee. Gerard Bosman Woninginrichting sponsorde de birdieballen.