In Clubhuis, DAG, Golfclub

TEKST HANS DE JONGH

De kunstveiling die de golfclub in samenwerking met de kunstcommissie van de Groep Sociaal organiseert, kan rekenen op veel steun en sympathie van de bewoners van de Golfresidentie. Amper drie weken na de start van de voorbereidingen zijn er al zo’n 35 kunstwerken aangeboden die op 4 augustus worden geveild. De veiling vindt plaats in het clubhuis. 

Het gaat om schilderijen uit het privé-bezit van bewoners of door bewoners van de Golfresidentie voor dit doel zijn vervaardigd. In veel gevallen gebeurt het afstaan “met pijn in het hart” maar geeft het goede doel spontaan de doorslag. “Het hospice en de organisatie erom heen verdient mijn steun en sympathie. Dat is de reden dat ik dit schilderij graag ter veiling aanbied”, is een veelgehoorde reactie.

Cor Klaver, lid van de golfclub, benaderde de wedstrijdcommissie in zijn functie van penningmeester van de Stichting Vrienden van het Hospice met de vraag of onze vereniging iets voor het opvanghuis kon doen. Het hospice kampt jaarlijks met een tekort van enkele tienduizenden euro’s. De vriendenstichting probeert dat geld bijeen te brengen door de indirecte organisatie van allerlei activiteiten.

De organiserende commissie van de veiling zegt onder de indruk te zijn van het grote aantal schilderijen dat al is aangeboden. Dat kan overigens nog tot en met de derde week van juli via veilingkunst@gmail.com. De week voorafgaande aan de veiling worden de te veilen stukken geëxposeerd in het nieuwe gedeelte van het clubhuis. De veiling zelf vindt plaats in het grandcafé en begint op die 4e augustus om half 4.

De veiling is een van de twee acties voor het hospice. De andere is een grote tweebanenwedstrijd op zaterdag 3 augustus. Die wedstrijd wordt zowel op de baan van de OGD als op de tweede lus van de GRD gespeeld. Volvo Garage Jacob Schaap is hoofdsponsor van deze wedstrijd. Bedrijven of individuele personen kunnen zich via secretaris@golfresidentie.nl inschrijven voor holesponsoring.