In Golfclub

TEKST HANS DE JONGH

De maximale handicap bij zowel de dames als de heren om mee te doen aan de Open Amateur Golftour is verhoogd. Het nationaal golftoernooi wordt voor het eerst op zowel de baan van de Golfresidentie als die van de Openbare Golfclub Dronten gespeeld. Het gaat om de Drontense editie van de Open Amateur Golf Tour Nederland die op 10 maart van start ging op de Stippenberg en op achttien verschillende plaatsen in ons land wordt gespeeld. De wedstrijd in Dronten wordt op 27 juli gehouden.

Een drietal jaren geleden stond dit evenement ook in Dronten op de kalender. Toen werd de wedstrijd uitsluitend op de baan van de Golfresidentie gespeeld. Er worden maximaal 99 spelers van 18 jaar en ouder toegelaten op deze Strokeplay-wedstrijd. Zogenoemde Tour Members proberen zoveel mogelijk wedstrijden mee te spelen om een zo hoog mogelijke positie in de ranking te kunnen krijgen.

Niet-Members betalen een inschrijfgeld van € 64,50 per persoon. Leden van de Golfresidentie en de Openbare Golfclub Dronten kunnen aan de wedstrijd meedoen voor € 25 per persoon. Dat geldt zowel voor dames als voor heren. De maximale handicap bij de heren van 12.4 is verhoogd naar 14.5 en bij de dames naar 15.5. Dat betekent dat meer leden dan voorheen was voorzien, zich kunnen inschrijven. Wie mee wil spelen kan zich daarvoor aanmelden op de website van de Open Amateur Golf Tour. Daar kunnen belangstellenden ook allerlei relevante informatie vinden.