In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH

In lijn met de adviezen van de NGF heeft het bestuur van de golfclub besloten per direct alle wedstrijden tot en met 31 maart te annuleren. De maatregel is een direct gevolg van de uitbraak van het coronavirus en treft een negental wedstrijden. De wedstrijden die vervallen zijn, zijn de start van de Profile Trofee, de senioren- en damescompetities, de Glow in de Dark, de kennismakingswedstrijd, de Mixed Friday en de HypotheekNet Maandbeker competities.

De wedstrijdcommissie gaat op zoek naar alternatieve data, maar is er nog niet zeker van dat de maatregel na 31 maart niet wordt verlengd. In dit geval worden de adviezen van de NGF gevolgd, die zich op haar beurt weer laat voorlichten door het RIVM, NOC-NSF en lokale autoriteiten. Het bestuur zegt zich de impact van zijn besluit te realiseren, maar voelt er zich ook verantwoordelijk voor om een mogelijke verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

De fitheidtrainingsactiviteit die de seniorencommissie van de golfclub enkele maanden terug op touw zette en die zich afspeelt op de drivingrange en in de oefenzaal van Fysiotherapie Dronten Zuid is op dringend advies van de Nederlandse Golf Federatie intussen ook geannuleerd. De NGF kwam vanmiddag met een nieuwe maatregel om ook alle groepsactiviteiten tot 31 maart af te gelasten.