In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH

De Nederlandse Golf Federatie heeft vanwege het coronavirus een aantal activiteiten afgelast maar heeft nog geen beslissing genomen over de competitie. In een nieuw persbericht op de site van de NGF staat, “dat het weliswaar nog steeds te vroeg is om te beslissen over de afgelasting van de gehele competitie, maar dat de kans dat die doorgaat wel steeds kleiner wordt”. Intussen zijn wel de hoofdklassewedstrijden van 21 en 28 maart geannuleerd evenals de eerste speelronde van de Dames Dinsdag-competitie op 31 maart.

Volgens competitieleider Abe Jan ter Beek is het mogelijk dat de competitie vlak voor aanvang wordt geannuleerd maar zo’n ingreep kan ook plaatsvinden als de competitie al van start is. “Dat is afhankelijk van adviezen van het RIVM, NOC-NSF en lokale autoriteiten of als er zoveel afmeldingen zijn dat van een eerlijke strijd geen sprake meer is”.

Vanwege kans op verspreiding van het virus heeft de NGF eerder deze week wel besloten om een aantal trainingen, cursussen, workshops en symposia niet te laten doorgaan. Ze zegt te kiezen voor veiligheid boven riskante besluiten die de gezondheid van golfers en andere mensen aangaan. Over een week wordt een nieuwe risico-analyse gemaakt voor wat betreft de NGF-competitie.