In Golfclub

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

De benefietwedstrijd voor het hospice in Dronten heeft bijna 1300 euro opgebracht. De wedstrijd werd over de tweede lus van de Golfresidentie en de negen holes van de Openbare Golfclub Dronten gespeeld. Welgeteld 88 golfers namen eraan deel. Het inschrijfgeld bedroeg € 10; daarnaast konden de deelnemers maximaal twee mulligans voor het goede doel kopen. De opbrengst van de wedstrijd kwam daardoor op totaal € 1295. Door het inzetten van een mulligan kan een slag straffeloos worden overgedaan.

De wedstrijd werd gesponsord door Volvo Garage Jacob Schaap, drankenhandel Mitra en biologisch fruitteler Robert Elshof aan de Van der Hamlaan. Elshof schonk alle deelnemers een frisse, smaakvolle appel naast de appels die nodig waren voor het bakken van tien appeltaarten door Lenny de Bruin, Marijke Prins en Mary-Ann Berns. Mitra sponsorde de tweede, derde, vierde en vijfde prijzen in de wedstrijd, terwijl Volvo Jacob Schaap naast een doosje balletjes voor iedere deelnemer ook de hoofdprijzen in de vorm van een dames- en herenhorloge beschikbaar stelde.

Joke van Gent won de wedstrijd bij de dames. Zij kwam met een netto score van 64 slagen met een forse voorsprong op de nummer twee het clubhuis binnen. Bij de heren was het Dick Keijzer die in 67 slagen netto de baan had gelopen. De nummer twee hier scoorde een totaal van 68 slagen. Blijkens zijn eigen reactie was Dick Keijzer zelf onder de indruk van dat aantal. Ook Joke van Gent zei verrast te zijn met haar resultaat en bedankte, naast de wedstrijdleiding, ook de sponsoren van de wedstrijd, in het bijzonder hoofdsponsor Volvo Jacob Schaap.

De wedstrijd werd georganiseerd door de weekeindcommissie onder regie van Marijke Prins. Marco Oussoren en Karel Theunissen hadden de eervolle taak om de omvangrijke wedstrijd in goede banen te leiden. Het was voor het eerst sinds lange tijd dat een weekeindewedstrijd zoveel deelnemers trok.Volgens velen had dat vooral te maken met het hospice, het goede doel waarvoor werd gespeeld. Ook werd gewezen op het element van de twee banen. Veel spelers vinden dat zeer aantrekkelijk.

De golfclub zet zich dit weekeinde maximaal in voor het hospice. In dat kader wordt zondagmiddag in het clubhuis een veiling van kunstwerken gehouden waarvan de opbrengst eveneens naar deze zorginstelling voor terminaal zieken gaat. Voor de veiling zijn veertig stukken gedoneerd, voornamelijk door bewoners van de Golfresidentie. Ook van buiten werden bijdragen voor de veiling geschonken. Oud-voorzitter van de golfclub Cees de Bruin treedt op als veilingmeester.

Voorzitter Marianne van Maarschalkerweerd van de kunstcommissie van de Groep Sociaal van de Golfresidentie zei in zowel De Flevopost als De Drontenaar aangenaam verrast te zijn door de veelheid van de kunstwerken die werden gedoneerd, alsmede de kwaliteit en diversiteit ervan. “Dit is meer dan we hadden verwacht. We hadden gerekend op 20 kunstvoorwerpen; het is het dubbele geworden”. De veiling zondagmiddag begint om half vier.