In Golfclub

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Met een netto score van 70 slagen hebben Anne-Mieke en Gerrit Weijers de Gerard de Vries Trofee gewonnen. Het tweetal werd op de hielen gezeten door Mark Visch en Janny Huiberts die 71 slagen nodig hadden om de finish te bereiken en door de winnaars van vorig jaar, Do Veltman en Eric van der Velden, die met 72 slagen derde werden. 

Aan de Gerard de Vries Trofee, waarvoor traditioneel jaarlijks op Hemelvaartsdag wordt gestreden, deed een record aantal van maar liefst 72 mannen en vrouwen mee. Het inschrijfgeld van de wedstrijd, inclusief de opbrengst van de mulligans en de ruim € 500 die het bestuur beschikbaar stelde, gaat naar de Stichting Handicart. De stichting kan daarmee € 1500 tegemoet zien.

De stichting stelt zich ten doel om mindervalide spelers in staat te stellen de golfsport te kunnen blijven beoefenen. Met dit soort schenkingen, legaten, donaties en eigen bijdragen van de pashouders kan de Stichting handicarts aanschaffen die ze plaatst bij de diverse verenigingen. Dat zijn er inmiddels 121. Een van de handicarts staat bij de Golfresidentie.

De trofee werd door René Vos, de voorzitter van de weekendcommissie, aan de winnaars overhandigd. Het is een replica van het Vier Seizoenen-beeld dat de toegang tot het golfpark markeert. Met de prijs wordt Gerard de Vries geëerd. Hij zette zich na de oprichting en tot aan zijn overlijden in voor de verdere ontwikkeling van de club. Gerard woonde naast de ingang van hole 10 en had uitzicht op hole 1. Hij werd wel ‘de poortwachter van de Golfresidentie’ genoemd.

De prijzen werden gesponsord door accountancy Flynth en Christian Voogt van Mitra Dronten. De stichting Handicart had voor iedere deelnemer een sleutelhanger; deelnemers die een mulligan kochten kregen een golfballetje cadeau. Voor de winnaars van 1 tot en met 4 was er een handdoekje, een cap en een headcover beschikbaar. Groenteproductie Flevoland gaf iedereen een appel en fruitsap mee.