In Golfclub

Foto’s boven: Aart Lijs ontvangt uit handen van Jan Haasnoot de Marga Bentum Trofee. Bloemen voor Mariska van der Hulst en foto onder: Winnaar Aart Lijs wordt geflankeerd door links Ferry Wobma (derde plaats) en Mark Visch (tweede plek).

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Aart Lijs is winnaar geworden van de Marga Bentum Trofee 2019. Hij wist de inloopcompetitie op zijn naam te schrijven door met 193 Stablefordpunten te finishen. Mark Visch eindigde op de tweede plaats met vier punten minder. Het lukte Ferry Wobma zijn derde plek in het klassement ook tijdens de laatste wedstrijddag te behouden. Hij scoorde 184 punten. Er werden 24 wedstrijden gespeeld; de helft ervan telde mee voor het klassement.

De Marga Bentum Trofee werd vorig jaar voor het eerst uitgereikt. De trofee herinnert aan de jaren waarin Marga Bentum samen met Paul van der Hulst de inloopcompetitie leidde. Na haar plotselinge overlijden in januari 2018 besloot zoon Peter namens de familie van Marga de wedstrijden voor tenminste de komende drie jaren te sponsoren. Daar hoorde ook een trofee bij. Die werd vorig jaar uitgereikt door Peter Bentum zelf en gewonnen door Barend-Jan Kroese. Peter was dit jaar verhinderd om de trofee uit te reiken.

De inloop heeft opnieuw meer deelnemers getrokken dan het jaar ervoor. Dat was ook de vice-voorzitter van de golfclub, Jan Haasnoot, opgevallen. Hij reikte dit keer de overall prijzen uit. Hij prees in dat verband de inzet van Paul en Mariska van der Hulst. De laatste heeft de opengevallen plek binnen de commissie bezet. Zij werd beloond met een bos bloemen, echtgenoot Paul ontving een waardecheque. Ook de winnaar van de competitie, Aart Lijs, huldigde het tweetal, op persoonlijke titel, met lovende woorden en een mand lekkernijen.

Het was voor niemand een verrassing dat het parrenklassement werd gewonnen door Mark Visch. Al vanaf de start domineerde hij het parrenklassement. Hij scoorde er tijdens de competitie 87. Bovendien werd Mark winnaar van het birdieklassement. Mark sloeg er tijdens de 24 wedstrijden die dit jaar werden gespeeld 22. Totaal werden er 1300 parren geslagen door de 89 deelnemers en 119 birdies. 31 Spelers voldeden aan de eis van minimaal 12 wedstrijden om in aanmerking te komen voor een van de overall prijzen.

De laatste wedstrijd verliep deels in druilerig weer. Piet Geraets had daar bij de hogere hcp’ers nauwelijks last van. Hij won die met 20 Stablefordpunten. Peter Beerlage werd tweede met 18 punten. Bij de lagere handicappers ging Jeroen van Vliet er met de eerste prijs vandoor met 19 punten. Met datzelfde aantal werd Mariëlle Geraets tweede. De inloopcompetitie werd afgesloten met een buffet dat door iedereen zeer werd gewaardeerd. Nieuwe uitbater Peter Zandvliet werd gecomplimenteerd voor zijn kookkunsten.