In Golfclub

De succeskaart van Carla Veenstra

DOOR HANS DE JONGH

Carla Veenstra heeft vandaag tijdens de damescompetitie voor de Van Wonderen Cup voor sensatie gezorgd door de wedstrijd te winnen met een monsterscore van maar liefst 47 Stablefordpunten. Ze speelde met haar exact handicap van 29.8, scoorde in de eerste lus 27 punten en in de tweede nog eens 20. Carla sloeg vier parren, acht bogeys en 5 dubbele bogeys. Op hole 14 noteerde ze een streep. Haar handicap zakte in een keer naar 24.7.

Behalve dat Carla Veenstra de wedstrijd won, zorgde haar opzienbarende score er ook voor dat zij een sprong maakte in de meerronde-competitie en daar nu de tweede plaats inneemt achter Cocky de Broekert en voor Alma van Wilgenburg. Cocky voert met nog twee wedstrijden te gaan de competitie aan met een totaalscore van 267 punten. Met 265 punten wordt ze nu op de hielen gezeten door Carla Veenstra. Alma van Wilgenburg noteert er 260 punten.

Een score van 47 Stablefordpunten is een zeldzaamheid. Tot nu toe was een score van 40 punten in deze competitie het hoogst. Die waren van Corrie Herweijer in de wedstrijd van 4 juni. Monique Woltjer, die samen met Alma de wedstrijd leidde, stelde bij de prijsuitreiking danook vast dat er “wel iets heel bijzonders was gebeurd”. De 47 punten werden luid bejubeld, er waren veel kreetjes van bewondering, iedereen begon op de tafels te trommelen en natuurlijk vroeg men zich af hoe Carla dit voor elkaar had gekregen.

De gouden tip bleek afkomstig te zijn van niemand minder dan single handicapper en voorzitter van de damescommissie Cocky de Broekert. Cocky had vorige week met de winnares van vandaag  gespeeld. Het was haar daarbij opgevallen dat Carla onrustig was in haar spel hetgeen voor Cocky enkele keren aanleiding was om  te zeggen “Rustig blijven Carla, gewoon rustig blijven”. Carla zei dat ze dat advies vandaag nadrukkelijk ter harte had genomen.