In Golfclub

Foto boven: De winnaar van de HypotheekNet Maandbekerwedstrijden, Feike Greidanus (l) met sponsor Eric van der Velden. Foto onder: De sponsor met Marco Oussoren die tweede werd en Mark Visch die de derde plaats in de eindrangschikking bezet.

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Feike Greidanus heeft de HypotheekNet Maandbeker 2019 gewonnen. Hij was verzeild geraakt in een spannend duel met Marco Oussoren. Beiden finishten na zeven wedstrijden met 369 slagen. Het reglement bepaalt dat diegene die de laatste wedstrijd het minst aantal slagen nodig heeft de competitie wint. Dat was Feike die de laatste wedstrijd 80 slagen liet noteren terwijl Marco er 84 ‘gebruikte’ om hole 19 te bereiken. Mark Visch werd met één slag meer derde.

Aan deze meerrondewedstrijd werd door 83 man deelgenomen. Dit groeiend aantal deelnemers stemde ook sponsor Eric van der Velden tot tevredenheid. Voorafgaande aan de finale had hij de wedstrijdleiding laten weten dat HypotheekNet de Maandbeker ook volgend jaar weer sponsort. Dat leverde hem een fraai applaus op en welgemeende complimenten van de wedstrijdcommissie. Eric was zelf aanwezig om de prijzen uit te reiken.

De HypotheekNet Maandbeker is de eerste competitie die de finale bereikt. Komende woensdag is er ook een eindwedstrijd voor de inloopcompetitie. Daarna volgen achtereenvolgens de Mixed Friday op 27 september, de Profile Trofee op 5 oktober, de damescompetitie op 8 oktober en de seniorencompetitie op 10 oktober. De winnaar van de Maandbeker gaat ook aan de leiding bij de Profile Trofee evenals bij de seniorencompetitie.

Mark Visch werd ook nog gehuldigd omdat hij de meeste birdies tijdens de competitie had geslagen. Dat waren er 14. De dagwedstrijd van de Maandbeker werd bij de lagere hcp’ers gewonnen door Rob van Dijk met 74 slagen en bij de hogere hcp’ers door Ed Stokvis die de baan netto level par liep. Hij werd daarmee ook Golfer van de Maand. Bij de dames was dat Corrie Herweijer. Corrie finishte als eerste bij de dames in 74 slagen.