In Clubhuis, Golf Residentie Dronten, VvE

Op 30 juni aanstaande van 09.00 – 10.00 uur (alleen bij mooi weer) op het grasveld naast de Vier Seizoenen.

Qi gong is een Chinese bewegingsleer die in de Chinese cultuur al meer dan 5000 jaar wordt beoefend. Vroeger werd het beoefend achter gesloten deuren in oude kloosters, tempels en paleizen. Qi gong is ook bekend als Chinese Yoga. Tegenwoordig beoefent men in China en Japan ook ochtends en tussen de middag vaak buiten Qi Gong zoals je kunt zien op bijgaand filmpje. https://youtu.be/kyGyw6wPiFo

Qi / Chi betekent energie, interne kracht, levenskracht; Gong staat voor werk, herhaling, toewijding.

Wat: Qi gong basis training
Wanneer: 30 juni van 09.00 -10.00 (alleen bij mooi weer)
Waar: grasveld voor de Vier Seizoenen
Kosten: € 7,50 per deelnemer
Aanmelden kan via lidythijsen@gmail.com

Het beoefen van Qi Gong werkt ontspannend en is gezond. Je behoudt een gezond lichaam, het werkt preventief.
Mentale effecten: Qi Gong helpt te ontspannen. Het brengt je aandacht naar je ademhaling, de beweging. De bewegingen zijn zacht, maar het effect is diep.

Verschil Tai Chi- Qi Gong
Tai Chi vindt haar oorsprong in de vecht- en krijgskunst. De aanvals- en verdedigingstechnieken in Tai Chi bewegingen vind je niet terug in Qigong. Qigong richt zich op het cultiveren en beheersen van je innerlijke energie (Qi). Het richt zich volledig op het verbeteren van de fysieke en geestelijke gezondheid.

Kleding
Draag gemakkelijk zittende, comfortabele kleren die je circulatie en beweging niet hinderen. Een beetje ruim, los, of elastisch, zodat je lekker kunt bewegen. Liefst platte schoenen zonder hak, maar blote voeten of sokken zijn ook goed.

Aanmelden
Han van Dijk is gediplomeerd Yoga en Karate leraar. Han geeft Yogales in de Vier Seizoenen en Leisure World. Ook heeft hij een Yoga studio op Golfresidentie 41.