In Golf Residentie Dronten, VvE

Een aantal maanden geleden berichtte bewoners van de GRD dat zij hun, met zonnepanelen, opgewekte energie niet aan het elektriciteitsnet kwijt kunnen. De reden is dat het elektriciteitsnet overbelast dreigt te raken. Een situatie die zich op meerdere plaatsen in Nederland voordoet en als oorzaak het toenemend gebruik van elektriciteit voor auto’s, warmtepompen ed. heeft.

De gemeente Dronten heeft besloten om voor de energietransitie, die uiterlijk in 2050 voltooid moet zijn, vooral gebruik te maken van elektriciteit voor verwarming en koken in combinatie met isolatie van woningen. Het elektriciteitsnet zal daarom uitgebreid moeten worden. De Drontenaar meldde onlangs dat de gemeente inmiddels 2,1 miljoen euro beschikbaar heeft gesteld aan netbeheerder Liander voor deze uitbreiding. Daarnaast werkt de gemeente mee aan uitbreiding van het verdeelstation aan de Dronterweg.

Op welke termijn Liander deze noodzakelijke uitbreiding kan realiseren is niet bekend, maar er zijn in ieder geval plannen en budget.

Wethouder Ton van Amerongen draagt in de gemeente zorg voor de financiële zaken.

 

 

 

 

 

 

 

 

foto (©maartenheijenk.nl)