In Golfclub

 

 

TEKST HANS DE JONGH | FOTO’S HANS KRAMPS EN HANS DE JONGH

Marianne van Maarschalkerweerd, de voorzitter van de Kunstcommissie van de Groep Sociaal van de Golfresidentie, zegt onder de indruk te zijn van de grote verscheidenheid aan schilderijen die is aangeboden voor de veiling die zondag wordt gehouden ten behoeve van het hospice in Dronten. “We hadden gehoopt op 20, we hebben nu het dubbele”.

“We hadden van alle kunstwerken foto’s gezien, maar toen we ze donderdag in het echt zagen, vielen mij met name de fantastische kleuren en het verschil in afmetingen op, ofwel een grote verscheidenheid met voor elke smaak wel iets”, vult ze aan. De schilderijen worden nu geëxposeerd in het nieuwe deel van het clubhuis. De expositie is dagelijks te bezichtigen tijdens de openingsuren van grand-café De Vier Seizoenen.

De veiling is een initiatief van de golfclub die daarmee voldoet aan een verzoek van de Vriendenstichting van het hospice om geld in te zamelen voor dit goede doel. Een andere activiteit die binnen dit kader wordt georganiseerd is een twee-banenwedstrijd die zaterdag wordt gespeeld en waarvoor op de gebruikelijke wijze kan worden ingeschreven. De opbrengst van de wedstrijd gaat in z’n totaal naar het hospice.

Voor de veiling had de golfclub de hulp ingeroepen van de al genoemde kunstcommissie. Voorzitter Marianne van Maarschalkerweerd voldeed graag aan dat verzoek en organiseerde met haar mensen een inzameling van kunstwerken op en buiten de Golfresidentie. Dat resulteerde in een onverwacht groot succes, niet in de laatste plaats vanwege de inbreng van Ruchama Mast, die op een uiterst creatieve manier de catalogus, flyers en posters ontwierp.

Marianne van Maarschalkerweerd hoopt dat veel bewoners van de Golfresidentie maar ook mensen van buiten het park de expositie zullen bezoeken (“Het is echt meer dan de moeite waard”) en op de veiling uiteindelijk een bod zullen uitbrengen op een van de vele kunstwerken. “Wij hebben ons best gedaan; het is nu aan de veilingmeester en de kopers om er een succes van te maken”. De veiling start zondagmiddag om half vier.