In Golfclub

Het hospice aan de Copernicuslaan 1 in Dronten.

TEKST EN ARCHIEFFOTO HANS DE JONGH

De benefietwedstrijd voor het hospice die zaterdagmiddag op de banen van de Golfresidentie en de Openbare Golfclub Dronten wordt gespeeld en met een shotgun van start gaat, kent dankzij de medewerking van Volvo Garage Jacob Schaap, drankenhandel Mitra en het biologisch fruittelersbedrijf Elshof een ongeëvenaard prijzenpakket. De opbrengst van de wedstrijd is in zijn geheel bestemd voor het goede doel.

Er wordt in een dames- en herencategorie gespeeld. In beide gevallen wordt de hoofdprijs – een fraai en zeer eigentijds horloge – beschikbaar gesteld door Volvo Garage Jacob Schaap. Volvo heeft voor alle deelnemers bovendien een doosje met drie golfballetjes in petto. De tweede, derde, vierde en vijfde prijzen komen van Mitra Dronten. Fruitteler Elshof van de Van der Hamlaan zorgt voor een appeltje voor onderweg.

Deze twee-banenwedstrijd wordt wel een van de mooiste wedstrijden van het jaar genoemd. Door de opbrengst ervan te bestemmen voor het meest goede doel van Dronten, het hospice, krijgt het karakter ervan een extra dimensie. “Iedereen wil daar wel aan bijdragen omdat we dit zorghuis voor terminale patiënten als gemeenschap in stand moeten houden”, verwoordde een van de sponsoren haar opvatting.

De vriendenstichting van het hospice benaderde enkele maanden geleden de golfclub met het verzoek om een wedstrijd te organiseren waarvan de baten voor het hospice zouden zijn. Het hospice kent een jaarlijks tekort op haar begroting en is daarvoor afhankelijk van bijdragen uit de gemeenschap. Cor Klaver, de penningmeester van de vriendengroep van het hospice en lid van onze golfclub, hoopte dat ook de Golfresidentie een bijdrage kon leveren.

De twee-banenwedstrijd is een van de acties die werden opgezet om geld in te zamelen. Een andere activiteit is de organisatie van een kunstveiling die komende zondag z’n hoogtepunt bereikt. De kunstcommissie van de Groep Sociaal van ons woonpark heeft veertig kunstwerken gedoneerd gekregen van voornamelijk bewoners van de Golfresidentie. Die gaan zondagmiddag om half vier onder de hamer.

Die veiling – een noviteit binnen onze vereniging – wordt gehouden in clubhuis De Vier Seizoenen. Oud-golfclubvoorzitter Cees de Bruin treedt op als veilingmeester. De veertig te veilen stukken, die in een catalogus zijn vervat, worden tot zondag geëxposeerd in het nieuwe deel van het clubhuis, waar voorheen de golfshop was gevestigd. De organiserende commissie rekent op een extra grote belangstelling voor de veiling en een dito opbrengst voor het hospice.