In Clubhuis, Golfclub

TEKST EN ARCHIEFFOTO HANS DE JONGH

De horecacommissie van de Golfresidentie heeft overeenstemming bereikt met Peter Zandvliet als de nieuwe uitbater van grand-café De Vier Seizoenen. Dat heuglijke nieuws komt van commissievoorzitter Dick Zoeteman. Het akkoord wordt binnen enkele weken bezegeld met de officiële handtekeningen van het bestuur van de Vereniging van Eigenaren en de nieuwe exploitant. Peter start op 1 september.

Dick Zoeteman zegt blij te zijn dat de kogel door de kerk is. “We hebben de juiste man op de juiste plaats gevonden en daar zijn we ontzettend gelukkig mee”. Volgens Dick gaat het om een uiterst ervaren horecaman, die zowel in binnen- als buitenland heeft gewerkt en bekend is met de golfwereld.

Volgens de site van de Vereniging van Eigenaren bestaan er intussen ‘ambitieuze plannen die voor alle bewoners en golfers van zowel de Golf Residentie als de OGD veel goeds beloven”. Zodra de handtekeningen zijn gezet wordt er een datum vastgesteld waarop een welkomstreceptie wordt gehouden. Dat wordt 29 augustus.

Met de komst van Peter Zandvliet, die in Dronten woont, komt er een eind aan een periode waarin vooral vrijwilligers De Vier Seizoenen draaiende hebben gehouden. De aankoop door de VvE van de voormalige OGD-shop opende nieuwe perspectieven voor het grand-café. De nieuwe uitbater gaat in de exploitatie van het totale complex een belangrijke rol spelen.