In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH

Het aanbrengen van zandpalen kan de waterafvoer in probleemgebieden op de baan sterk verbeteren. Volgens Arie van der Graaf, commissaris golfzaken van de Vereniging van Eigenaren, is het ultieme bewijs daarvoor geleverd op de apron van hole 16. Hij schrijft dat in een beschouwend artikel in de nieuwe Fore! Seasons, het digitale magazine van de golfclub. In het artikel, genaamd ‘Het is alsof je over een waterbed loopt’ wordt gepleit voor een snelle uitvoering. Het clubblad verschijnt eind deze week.

Een studie van Marc Wubben toont aan dat de infiltratiesnelheid van de grond op de apron van hole 16 1,6 mm/u was terwijl 60 – 80 mm/u de gewenste snelheid zou zijn. Marc Wubben volgt de opleiding Expert Natuurgras aan de Hogere Agrarische School in ’s Hertogenbosch. De studie, die meer relevante informatie opleverde, werd eind vorig jaar en begin dit jaar uitgevoerd in samenwerking met de Vereniging van Eigenaren en SBA Golf & Groen.

De laatste Fore! Seasons van dit jaar is met 27 pagina’s het grootste digitale clubmagazine tot nu toe. Er wordt in woord en beeld in stilgestaan en teruggeblikt op het lustrum van de golfclub dat afgelopen zaterdagavond zijn apotheose kende met een sfeervol buffet. Er staat ook een uitgebreid interview in met George Gerritsen, de beoogde, nieuwe voorzitter van de golfclub, die kortgeleden tot bestuurslid werd gekozen met het doel om zittend voorzitter Cees de Bruin in mei op te volgen.

Voorts is er aandacht voor de NGF-competitie waar het Dames 1 team dat promoveerde naar de Hoofdklasse het moet opnemen tegen teams als De Pan, Lochem, de Drentsche en Zeewolde. Het team zelf is ‘superblij’ en competitie-coördinator Ed Visch noemt De Pan zelfs “het meest tot de verbeelding sprekend”. Ook de andere competitieteams hebben het in zijn ogen goed getroffen bij de indeling van de poules. Voor Heren 2, dat ook promoveerde, is Ameland een in het oog springende tegenspeler.

FOTO

De cover van de nieuwe Fore met het beeld van een maagdelijk witte baan.