In Golfclub
TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

De viering van het vierde lustrum van de golfclub bereikte zaterdagavond een feestelijk hoogtepunt toen tijdens een warm buffet in ons clubhuis aan Annet en Ab de Lange van de Tarpania’s Hoeve in Swifterbant twee cheques werden aangeboden met een totaal bedrag van € 6300. Voor de Tarpania’s Hoeve werd in het lustrumjaar geld ingezameld doormiddel van de organisatie van speciale wedstrijden.

De golfclub zelf haalde daarmee maar liefst € 3300 binnen voor dit goede doel. Een van de meest spraakmakende wedstrijden was de Cross Country, maar ook de inkomsten van het drukbezochte Dronten Open en enkele andere wedstrijden werden beschikbaar gesteld voor het goede doel.

Daarnaast was het de Nederlandse tak van de Stichting Old Grand Dad, een wereldwijde organisatie van golfende grootvaders, dat de Tarpania’s Hoeve verraste met een gift van € 3000. Enkele tientallen leden van de golfclub zijn ook lid van deze stichting die zich vooral ten doel stelt om gehandicapte jongeren een duwtje in de rug te geven.

“De golfende opa’s realiseren zich maar al te goed hoe bevoorrecht ze zijn”, benadrukte Hans de Jongh, zelf grootvader, als voorzitter van de seniorencommissie bij de overhandiging van de cheque. “De principes van Old Grand Dad lopen parallel aan de doelstelling van de Tarpania’s Hoeve waardoor een verzoek om een bijdrage voor dit goede doel dankbaar werd beloond”, memoreerde hij.

Cees de Bruin bood als voorzitter van de golfclub de cheque van € 3300 aan en uitte daarbij veel waardering voor Annet en Ab de Lange. Zij bouwden ooit de twee royale vakantiehuizen uit dankbaarheid voor de genezing van hun eigen dochter. Die werd op zeer jonge leeftijd getroffen door een ernstige vorm van kanker. Cees haalde daarbij ook persoonlijke herinneringen op.

In zijn dankwoord stond Ab de Lange uitgebreid stil bij de impact die kanker bij kinderen heeft en bij het ontstaan van die twee vakantiehuizen. Dick Prins opende als voorzitter van de lustrumcommissie de bijeenkomst met een warm welkomstwoord. Hij noemde de viering geslaagd en bedankte met name de vele bedrijven die de lustrumviering zo royaal hebben gesponsord.

In de Fore! Seasons, ons digitale clubblad dat eind deze week verschijnt, uitgebreid aandacht voor de slotavond van de lustrumviering.

FOTO

Annet en Ab de Lange met de twee cheques met daarop een totale donatie van € 6300 voor de Tarpania’s Hoeve.