In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH

Van de alternatieve lus, ook wel de derde lus genoemd, die woensdag in de loop van de ochtend voor het eerst open ging, is nog een minimaal gebruik van gemaakt. Ook vandaag is de baan beperkt toegankelijk. Opnieuw is alleen de derde lus open.

Baancommissaris Arie van der Graaf liet tijdens de laatste algemene ledenvergadering van de golfclub weten dat hij in samenwerking met de greenkeepers op zoek was naar een mogelijke derde lus. Dat zouden een aantal min of meer aaneengesloten holes moeten zijn die minder gevoelig waren voor de hoeveelheid neerslag van de laatste tijd.

Kort daarop werd bekend dat die lus gevonden was op de eerste negen. De holes 1 en 3 werden ervan uitgesloten, hole 8 kreeg een wintergreen en op een aantal plaatsen op de overige holes zou een markering kunnen komen waar spelers weg moeten blijven. Zou de bal in zo’n gebied komen, dan moet die blijven liggen tot de greenkeepers de situatie verantwoord achten om er zelf de bal op te kunnen halen en in het clubhuis achter te laten.

Direct na het bekend worden van de mogelijkheid van een derde lus toonden de weergoden opnieuw weinig genade met de baan en ging die weer voor langere tijd dicht. Na een paar hoopvolle dagen zonder noemenswaardige neerslag en met redelijk veel wind werd de alternatieve lus vanmorgen dan alsnog opengesteld.

ILLUSTRATIE

Op de homepage van de website van de golfclub wordt bij de baanstatus aangegeven of de derde lus al dan niet open is.