In Golfclub
DOOR ED VISCH, COMPETITIE-COÖRDINATOR

Eindelijk is het zover, de poule-indeling van de NGF-competitie 2018 is definitief en onze teams komen er prima vanaf. In 2018 heeft de club geen dames senioren team en slechts 1 heren senioren team (was 2). De positieve kant is echter dat er een dames 2 team op de zondag is bijgekomen.

Het naar de hoofdklasse (27-holes) gepromoveerde Dames 1 team heeft een mooie poule-indeling (D201) gekregen. Het meest tot de verbeelding spreekt uiteraard De Pan. Een baan waar menigeen graag zijn rondje golf wil spelen. De Pan komt dit seizoen met 2 teams uit in de hoofdklasse (wat het verschil in competitiepotentie nog maar eens onderstreept), waarbij onze dames spelen tegen De Pan 2. Daarnaast zijn Zeewolde 1, Lochemse 1 en De Drentsche 1 de teams waarmee de degens worden gekruist. De eerste reacties uit het team waren dan ook positief.

De andere promovendus was het zondag Heren 2 team, die het nu in de 4de klasse (27-holes, poule H239) mag gaan proberen. Er zit voor dit team zelfs een golfweekendje in, want Ameland 2 staat als tegenstander op de rol. Van het team inmiddels begrepen dat de huisjes al zijn geboekt. Op Ameland spelen betekent op zaterdagmiddag de greensomes en zondagochtend de singles. Het afwerken op één dag is geen optie, want dat is niet haalbaar in verband met de veerdienst. Naast Ameland mogen de heren het opnemen tegen Zwolle 3, Sint Nyk 3 en Dorhout Mees 1.

Het nieuw samengestelde Dames 2 team hoeft ook niet te klagen over de indeling, die zij hebben gekregen in de 2de klasse (poule D213). Hun tegenstanders zijn Rijk van Nijmegen 2, Hattemse 1, Edese 2 en Hooge Graven 2. Allemaal prachtige banen.

Het zondag Heren 1 team miste de promotie net, maar zal met de indeling voor het komende seizoen niet ontevreden zijn. Er zal zeker een nieuwe poging worden ondernomen om promotie naar de 2de klasse af te dwingen. Om dat te bereiken moeten zij zich het sterkste tonen in een poule (H226) met Goyer 3, Anderstein 2, Zeewolde 3 en Heelsum 2. In deze poule geldt overigens dat de nummers 4 en 5 automatisch degraderen naar de 4de klasse. Een top 3 notering is dus een vereiste.

Het vorig jaar nog in de 3de klasse (36-holes standaard) uitkomende Heren 1 team, heeft zich omgeturnd naar het Heren 3 team en komt uit in de 5de klasse (27-holes, poule H282). De eerste poging van dit team in de 27-holes competitie wordt gespeeld tegen Heelsum 7, Edese 5, Nieuwegeinse 3 en Winterswijk 4.

Dan rest nog het Heren Senioren 1 team, dat de competitieweken telkens weer afsluit op de vrijdag. Het Heren Senioren 1 team mag zich in ongewijzigde samenstelling en met enkele reservespelers achter de hand gaan voorbereiden op een hoofdzakelijk Flevolands onderonsje. Naarderbos 1 valt net buiten de polder, maar de andere poule (P58) deelnemers zijn bijna allemaal thuiswedstrijden te noemen. Zo wordt de strijd aangebonden met Zeewolde 5, Dorhout Mees 2 en Flevoland 1.

Al met al mag de golfclub zich gelukkig prijzen met deze toch wel fraaie poule-indelingen. Ik meen op 2 banen na (Nieuwegeinse en Ameland) wordt er alleen maar op 18-holes banen gespeeld. En dat is voor Dronten toch wel redelijk uniek te noemen. Allemaal heel veel succes, maar vooral veel plezier.

FOTO

De indeling van Dames 1 in de nieuwe NGF-competitie.