In Golfclub
TEKST EN ARCHIEFFOTO HANS DE JONGH

Er komt volgend jaar weer een Ryder- en Solheim Cup. De commissie die dat evenement organiseert is met de golfclub Flevoland uit Lelystad overeengekomen dat op zaterdag 1 en zondag 2 september te houden op de baan van gastclub Flevoland. De vrijdag eraan voorafgaand vindt de opening plaats.

Daarmee wordt een traditie in ere hersteld die vorig jaar plots werd onderbroken toen bleek dat Dronten geen gekwalificeerd damesteam op de been kon brengen. Daarop cancelde het organiserende Lelystad het hele evenement, iets dat Dronten betreurde maar wel respecteerde.

Dronten won de laatste keer de felbegeerde Ryder Cup en moest de Solheim Cup in Lelystad laten. De Ryder Cup en Solheim Cup-commissie, bestaande uit Ilse van Dissel, Tineke van den Enden, Corné Dirven en Paul van der Hulst, kwamen nu snel tot overeenstemming met Lelystad.

Met wat kleine aanpassingen, met name in de handicapcategorieën, is het naar het oordeel van de commissie mogelijk om voldoende spelers af te vaardigen. De wijzigingen betreffen de categorieën (zie reglement); er zijn ook toezeggingen van de kant van de dames.

Welke wedstrijden er volgend jaar meetellen voor de kwalificatie is nog niet zeker omdat voor de wedstrijdkalender van 2018 nog de gegevens over de NGF-competitie ontbreken. Het streven is erop gericht om voor elke speler gelijke kansen te creëren.

FOTO

Het team dat de Ryder Cup in 2014 voor Dronten binnenhaalde.