In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH

Guus Krens is opnieuw de enige winnaar geworden van de regelquiz. Hij wist ook nu weer de drie vragen van quizmaster Guus Calis foutloos te beantwoorden. Dat is verrassend omdat de samensteller van de regelquiz zich juist had voorgenomen de moeilijkheidsgraad van de vragen wat minder ingewikkeld te maken.

Guus Krens heeft al enkele malen eerder de quiz gewonnen. Het levert hem opnieuw een doosje golfballetjes op. Dat is de – vooral symbolisch bedoelde – prijs die de winnaar van de quiz namens de regel- en handicapcommissie uitgereikt krijgt.

De laatste aflevering van de quiz ging met name over vragen met betrekking tot het Strokeplay spel. Zo werd de vraag gesteld “Een speler slaat zijn bal in een waterhindernis en leunt in de waterhindernis, terwijl hij wacht totdat hij zijn slag kan doen, op zijn club. Wat is de ruling?”

Hoewel meer goede oplossingen op deze vraag binnenkwamen, wist het merendeel niet aan te geven dat de speler hier op twee strafslagen kan rekenen “omdat een speler niet de grond in de hindernis met zijn hand of stok mag aanraken”.

Ook in de nieuwe vragenreeks staat de waterhindernis centraal, maar nu niet in alle gevallen uitsluitend betreffende Strokeplay. Quizdeelnemers hebben tot 28 februari 2018 gelegenheid om de antwoorden op te sturen aan guuscalis@planet.nl.

FOTO

Drieënhalf jaar geleden won Guus Krens (l) voor de eerste keer de regelquiz.