In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH | FOTO NGF

De seniorencommissie heeft besloten om de deelnemers aan de nog resterende wedstrijden van de wintercompetitie een vrije tee-keuze te geven. Dat betekent dat spelers zelf kunnen bepalen vanaf welke teebox zij spelen. De NGF begon in maart van dit jaar een campagne om spelers aan te moedigen van de tee te spelen die het best bij hun spel past.

De vrije teekeuze wordt door de Herencommissie al langer als standaard gehanteerd. Een experiment bij de senioren leidde niet tot een overtuigend succes. Slechts een enkeling van de ongeveer veertig deelnemers waagde het om van een andere box te spelen. Bij het inschrijven kunnen leden de kleur zelf bepalen. Wordt er geen keuze gemaakt dan hanteert de wedstrijdcommissie geel voor de heren en rood voor de dames.

Sinds 2012 is het mogelijk om van verschillende kleuren tees qualifying rondes te lopen. Het advies dat de NGF daarbij geeft is gebaseerd op de afstand die men kan slaan. Voor de oranje tee geldt 125 meter, voor de rode 125-160 meter, voor de blauwe 160 tot 190 meter, voor de gele 190 tot 225 meter en voor de witte verder dan 225 meter.

De wintercompetitie van de senioren werd deze week onderbroken en wordt donderdag 15 februari hervat. Er zijn dan nog zes wedstrijden te gaan. Na afloop zal de commissie de resultaten evalueren en kijken of vaker van deze regenboogmogelijkheid gebruik wordt gemaakt.

FOTO

Deelnemers aan de wintercompetitie bij de senioren hebben dit seizoen een vrije tee keuze.