In Golfclub

     

   

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

De deelnemers aan het Greensome clubkampioenschap beleefden zondag een fantastische dag. Dat was het unanieme oordeel van de spelers zelf. Bij de heren waren het Danny de Busser en Jurgen Mulder en bij de dames Laura Akkerman en Lisa de Busser die na 36 holes met de beste papieren over de finish kwamen en tot de nieuwe clubkampioenen werden uitgeroepen. Het clubkampioenschap bestond uit twee wedstrijden strokeplay die zondag nagenoeg aaneen werden gespeeld.

Iedereen was het erover eens dat de omstandigheden ideaal waren. Zonnig, nagenoeg windstil, een aangename temperatuur en een baan die de toets van kritiek op nagenoeg alle fronten ruimschoots kon weerstaan. “Eigenlijk kon het niet beter”, was het algemene oordeel van de 28 deelnemers, verdeeld over 8 dames en 20 heren, die zondag voor dag en dauw aan de wedstrijden waren begonnen.

Voorzitter Jan Haasnoot had danook alleen maar complimenten voor de deelnemers aan dit laatste clubkampioenschap van dit jaar. Ook de winnaars waren vol lof. “Wij hopen hier volgend jaar weer te staan”, sprak Jurgen Mulder die met zijn speelmaatje Danny de Busser in de beide wedstrijden een bruto score van 81 slagen neerzetten. Hun score van 162 was daarmee ruim voldoende om de nummers 2 Eric van der Velden en Klaas Dekker van zich af te houden. Zij gebruikten vier slagen meer. Mark Visch en Michael van der Velden werden met 172 slagen derde.

Bij de dames wisten Laura Akkerman en Lisa de Busser met 190 slagen (96/94) Monique van Rijn en Ilse van Dissel van het lijf te houden. Monique en Ilse hadden welgeteld 194 (98/96) slagen nodig om tweede te worden in het clubkampioenschap Greensome. Voor de winnaars waren er behalve lovende woorden ook bekers, trofeeën en bloemen. Traditioneel trakteerde het bestuur deelnemers en bezoekers ter afsluiting van een succesvolle dag op een glas vrolijke witte wijn.