In Golfclub

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Marco Oussoren heeft vanmiddag een hole in one geslagen op hole 13. Hij treedt daarmee in de voetsporen van vier illustere voorgangers. In 1999 was Wim Runneboom de eerste die er op deze hole een sloeg. Zijn echtgenote Sylvia lukte het pas elf jaar later ook en Dick Keijzer en Bert Wierda sloegen er een in 2013 en 2015.

Marco sloeg zijn hole in one tijdens de door de damescommissie georganiseerde traditionele Prinsjesdag wedstrijd. Hij liep in een flight met Margriet de Graaf, MarieLou Broeshart en Arjen van der Meij. De laatste had vrij snel door dat de slag van Marco wel eens voor ophef kon zorgen. “Hij ging recht op de vlag af, landde op de foregreen en rolde zo’n vijf meter in een strakke lijn naar de pin”, vertelde hij.

Natuurlijk reageerde Marco verbaasd. Hij had met ijzer vijf afgeslagen en alleen om de bal op een goeie plek op de green klaar te leggen voor zijn Greensome spelgenote. “Geen enkel idee dat het een hole in one zou worden”, was zijn reactie. Op het terras werd hij namens de organiserende damescommissie door Monique Woltjer gefeliciteerd en onderscheiden met een speciale trofee. In een later stadium krijgt Marco namens het bestuur van de golfclub nog een certificaat uitgereikt.