In Golfclub

De winnaars van de seniorencompetitie 2021. Van links naar rechts Leen Pfrommer, Natasja Hoegee en Harmke en Folkert de Jager.

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Natasja Hoegee (hcp 16.9) heeft met afstand de zomercompetitie bij de senioren gewonnen. Met maar liefst twaalf punten verschil op de ex aequo nummers 2 en 3 wist zij de concurrentie achter zich te laten. Toch voelde ze zich in de laatste ronde bedreigd door haar vermeende achtervolgers, maar zowel Folkert (hcp 17.0) als Harmke de Jager (hcp 29.8) wisten in de finalewedstrijd geen potten meer te breken.

Opvallend in de eindklassering is dat het echtpaar De Jager met elk 419 punten de eindstreep bereikte. De twee waren tijdens de meerrondecompetitie al eerder samen opgetrokken. Nauwelijks twee weken geleden nog gingen ze zij aan zij aan de leiding maar dat feestje werd onverwacht verstoord door Natasja Hoegee die met een score van 41 punten langszij kwam. De race bleek daardoor nog niet gelopen maar vandaag maakte Natasja aan alle illusies bij de concurrentie een eind.

Aan de competitie werd door 90 spelers meegedaan. De serie zomerwedstrijden telde 18 afleveringen. Eén ervan ging niet door vanwege zware regenval. De twaalf beste wedstrijden telden mee voor het eindresultaat. Het aantal deelnemers per wedstrijd had gemiddeld een hogere bezettingsgraad dan de afgelopen jaren. De commissie denkt dat het groeiend aantal leden daaraan ten grondslag ligt. Er waren twee opvallend scores. Zowel Natasja Hoegee als George Gerritsen scoorden elk eenmaal 44 punten.

Bij de 9-holers werd de competitie gewonnen door Leen Pfrommer. Als enige voldeed hij aan de eisen om voor een klassering in aanmerking te komen. De 9-holescompetitie werd gekenmerkt door een grillig verloop. Het aantal deelnemers vertoonde sterke schommelingen. Pas tijdens de laatste wedstrijden trad er een stabilisering in het aantal op. De organiserende commissie telde er in de eindfase met regelmaat zo’n vijftien deelnemers.

De finalewedstrijd van de senioren werd op het terras van De Vier Seizoenen bijna feestelijk afgesloten. De beide wedstrijdleiders, Tineke van der Enden en Piet van der Sar, hadden voor een schitterende prijzenkast gezorgd mede dankzij een sponsoring door Flynth adviseurs en accountants. Voor de winnaars van de dagwedstrijd waren er mooie prijzen te verdienen. Diederik Tielenius Kruythoff was met 42 Stablefordpunten 1ste bij de hogere hcp’ers. George Roos en Nel Peeters respectievelijk tweede en derde.

Bij de lagere handicappers was de eerste prijs voor Nico Kranendonk. Hij scoorde 35 punten. Feike Greidanus werd er tweede met eveneens 35 punten en Annely Theunissen derde met 34 punten. Bij de 9-holeswedstrijd werd het finaletreffen gewonnen door Hans van den Hoogen met 21 Stablefordpunten. Olga Jonk werd tweede met 20 punten en ging de derde prijs naar Leen Pfrommer met 19 Stablefordpunten.