In Golfclub

 

Een fraaie regenboog op hole 9 markeerde het slot van de tweede speeldag bij het Mixed deel van het clubkampioenschap.

   

TEKST HANS DE JONGH | FOTO’S NATASJA HOEGEE, TINEKE EN MARK VISCH

Jon Douma en Jari Noordhof zijn clubkampioen Greensome Strokeplay 2020 bij de heren geworden. Met een eenvoudige par gaven ze Danny de Busser en Jurgen Mulder in de play offs het nakijken. Eindigden beide duo’s na de eerste speeldag met een gelijk aantal van 76 slagen, ook op de tweede speeldag bleven de vier elkaar op de hielen zitten en kwamen uiteindelijk beiden met 78 slagen binnen.

De play-offs zorgden voor een zinderend slot. De wedstrijd kreeg een uniek eind doordat bij de play-offs de holes 1, 2 en 18 twee keer gespeeld moesten worden voordat de beslissing in het voordeel van Jon Douma en Jari Noordhof viel op hole 18. De tweede ronde van de Mixed aflevering, die na afloop van de heren gespeeld zou worden, moest daardoor vanwege de invallende duisternis tot negen holes worden ingekort.

De Mixed titel werd gewonnen door Lisa en Danny de Busser. Zij droegen de overwinning op aan hun onlangs overleden vader Marcel. Die had er een aantal jaren geleden voor geijverd om dit kampioenschap op de kalender te zetten. “Deze is voor m’n vader”, sprak Danny danook (zie filmpje) terwijl hij de kampioensbeker omhoog stak. “We wilden het vooral ook voor hem doen”, zei hij. “Ik denk dat hij heel trots op ons zou zijn”, vulde Lisa aan. Danny zei nog dat hij het superleuk vond dat het kampioenschap door kon gaan. Hij bedankte daar Mark Visch met name voor.

Bij de Mixed werden Tineke en Mark Visch tweede en lukte het Mariëlle Geraets en Jari Noordhof om de derde plaats te bezetten. Bij de Heren slaagden Klaas Dekker en Eric van der Velden erin om de derde plaats die zij gisteren voor zich opeisten te handhaven. Het clubkampioenschap werd voor de vierde keer gespeeld. Bij de heren ging de titel drie keer achtereen naar Danny de Busser en Jurgen Mulder. Bij de Mixed-versie waren het vorig jaar Margot Bos en Frank van Koten die de titel wegsleepten.