In Golfclub

Invoeren van de uitslagen aan de keukentafel thuis. Met een gesloten clubhuis had wedstrijdleider Mark Visch geen andere keus.

DOOR HANS DE JONGH | FOTO MARK VISCH

In de eerste ronde van het clubkampioenschap Greensome Strokeplay hebben vier spelers de zaak al gelijk op scherp gezet. Het dubbel Jurgen Mulder en Danny de Busser en Jari Noordhof en Jon Douma plaatsten elk een score van 76 slagen achter hun naam en wisten daarmee een stevige voorsprong te nemen op de zondag te spelen tweede ronde.

Met een verschil van vijf slagen wisten Eric van der Velden en Klaas Dekker zich op de derde plaats te manoeuvreren. Jan Haasnoot en Henk Nieuwenhuizen eindigden met 86 slagen vooralsnog op de vierde plek en Marco Oussoren en Rob van Dijk kwamen met 87 slagen als vijfde van de baan af. Het clubkampioenschap telt 22 deelnemers.

De eerste ronde van het Mixed onderdeel werd met 79 slagen gewonnen door Lisa en Danny de Busser. Mariëlle Geraets en Jari Noordhof werden hier met 88 slagen tweede, Tineke en Mark Visch (eveneens 88 slagen) werden derde terwijl Mariska van der Hulst en Jon Douma met eenzelfde aantal slagen vierde werden. Aan het Mixed kampioenschap nemen in totaal veertien spelers deel.

Het clubkampioenschap wordt onder bijzondere omstandigheden gespeeld nu zowel het terras als het restaurant van De Vier Seizoenen op last van de gezondheidsautoriteiten gesloten zijn. Dat zal ook zondag zijn impact op de wedstrijd hebben als de winnaars bekend worden gemaakt. De prijzen, inclusief de bekers, worden door de wedstrijdleiding bij de winnaars thuis afgeleverd.