In Golfclub

Foto boven: De winnaars van de aspergewedstrijd. Foto rechtsonder aspergetelers Marianne en Willem Remijn en foto linksonder de winnaar van de Old Grand Dad wedstrijd Jelle van der Veen met naast hem consul Guus Krens.

   

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Jelle van der Veen (hcp 16.6) heeft het gepresteerd om twee wedstrijden in één te winnen. Hij kaapte bij de lagere handicappers de hoofdprijs in de aspergewedstrijd weg en legde ook beslag op de eerste prijs van de Old Grand Dad wedstrijd. Bij de hogere handicappers ging de eerste plaats naar Nel Peeters. 

De aspergewedstrijd werd voor het tweede achtereenvolgende jaar gespeeld. Marianne en Willem Remijn van de alom bekende aspergeboerderij aan de Rietweg 42 sponsoren die wedstrijd. Sinds vorig jaar krijgen de winnaars van de seniorenwedstrijd een of meer kilo’s dagverse asperges mee naar huis.

Behalve winnaar Jelle van der Veen was dat Evert van der Poel (hcp 18.8) die tweede werd en Johan van der Kamp (hcp 19.1) die de derde plaats en prijs won. Bij de hogere hcp’ers – vanaf 20.6 – werd de tweede prijs gewonnen door Diederik Tielenius (hcp 28.5)  en de derde door Jan Mijnders (hcp 25.7).

De Old Grand Dad wedstrijd is een wedstrijd in een wedstrijd. Voor de prijzen ervan komen uitsluitend leden in aanmerking die grootvader zijn en in die kwalificatie begunstiger van de stichting Old Grand Dad. Dit keer waren er vijftien leden die die kwalificatie bezitten. Jelle van der Veen is sinds kort lid van de Old Grand Dad.

De Old Grand Dad organisatie is een stichting die internationaal opereert en als doel heeft projecten te steunen voor kinderen die het minder goed getroffen hebben. De stichting adopteert kleinschalige projecten. Vorig jaar werd Tarpania’s Hoeve in Swifterbant verblijd met een bijdrage van zo’n € 3300.