In Golfclub

De weekeindcommissie overweegt om de opzet van het clubkampioenschap Matchplay waarvan de finale op 25 juli wordt gespeeld, inhoudelijk te wijzigen. De commissie wil af van het traditionele knockout systeem van zestien mensen en kiest voor een systeem waaraan maximaal 56 spelers kunnen meedoen.

De eerste 24 deelnemers plaatsen zich op basis van hun handicap automatisch voor de volgende ronde. De 32 overgebleven spelers spelen twee afvalrondes waardoor er nog acht kandidaten voor de titel overblijven. Die acht voegen zich bij de 24 genomineerde spelers die volgens een knockout schema 5 rondes spelen. De eerste en tweede ronde gaan over 9 holes, de derde, vierde en vijfde ronde over 18.

De eerste voorronde wordt gespeeld van 5 t/m 11 juli, de tweede van 12 t/m 18 juli. De eerste en tweede ronde van het clubkampioenschap staan dan op zaterdagmorgen 24 juli op de kalender, de derde ronde op zaterdagmiddag, de vierde, ofwel de halve finale, op zondagmorgen terwijl die middag de finale wordt gespeeld. Het weekeindschema is zo ingericht dat iedereen een eindklassering krijgt van nummer 32 tot en met nummer 1.

Henk Nieuwenhuizen, die in eerdere jaren tekende voor de organisatie van het matchplayclubkampioenschap heeft toegezegd dat hij met zijn bedrijf HM&IT de prijzen sponsort. Wie wil meedoen kan zich tot 30 juni 20.00 uur inschrijven in de kalender onder de datum van 30 juni voor de eerste afvalronde. Leden die vragen hebben of meer willen weten, kunnen daarover mailen naar de weekeindcommissie.