In Golfclub
DOOR HANS DE JONGH

Golfende grootvaders die lid zijn van de internationale Old Grand Dad organisatie, de OGD, komen donderdag in actie als de senioren hun zevende competitiewedstrijd spelen. Behalve wat fraaie dagprijzen kunnen drie deelnemende leden van de OGD ook een ticket winnen om mee te doen aan de regionale competitiewedstrijd. 

Deze wedstrijd-in-een-wedstrijd wordt jaarlijks gespeeld om vooral de doelstelling van de Old Grand Dad organisatie te promoten. De OGD steunt wereldwijd projecten voor kinderen die het over het algemeen minder goed hebben. Vier jaar geleden verblijdde de stichting Tarpania’s Hoeve in Swifterbant waar kinderen met kanker gelegenheid krijgen om kosteloos even tot rust te komen.

Het aantal donateurs van de OGD in Dronten vertoont een stijgende lijn. Guus Krens is voor de Golfresidentie clubconsul. Omdat de regionale competitie van de OGD óók in Dronten wordt gespeeld, is hij belast met de organisatie van deze wedstrijd waaraan gewoonlijk minimaal 80 man meedoen. De clubconsul heeft daarover afspraken kunnen maken met de eigenaar van de baan.

Deelnemers aan de gecombineerde competitiewedstrijd van donderdag kunnen na afloop gemeenschappelijk eten nu het kabinet de restricties vanwege de corona deels heeft opgeheven. Dat wordt een maandelijks item. De keukenbrigade van De Vier Seizoenen is bezig met de samenstelling van een menu en gaat daar de deelnemers over informeren. De wedstrijd is een shotgun. De start is gepland voor 13.00 uur.