In Golfclub

De eerste flight op de afslagplaats van hole 1 na de hervatting van het wedstrijdseizoen met van links naar rechts Jeroen van Vliet, George Gerritsen en Jan de Vries.

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Na een onderbreking van ruim drie maanden is zaterdag het wedstrijdseizoen van de golfclub alsnog van start gegaan met de eerste editie van de Profile Trofee. De wedstrijdcommissie werd op deze Herendag verrast door een record aantal deelnemers en opvallend hoge scores. Winnaar Luuk Mulder kon maar liefst 40 Stablefordpunten noteren waardoor zijn handicap van 8.2 zakte naar 7.4. Hij liep de baan in 76 slagen netto.

Golfers hadden reikhalzend uitgekeken naar deze openingswedstrijd die vanwege het coronavirus werd geconfronteerd met een aantal door de overheid opgelegde veiligheidsmaatregelen. De wedstrijd was binnen de kortste keren ‘overboekt’ hetgeen betekent dat lang niet iedereen die wilde meespelen ook een startplaats kreeg. Golfclubvoorzitter Jan Haasnoot kon bij de verlate start van het seizoen 2020 daarentegen tot zijn genoegen wel “veel nieuwe gezichten” verwelkomen.

Met de openingswedstrijd van de Profile Trofee begint het wedstrijdseizoen intussen ook weer op gang te komen. Voor de komende week staan in elk geval nog drie wedstrijden op de kalender die gespeeld zullen worden. Dat is in de eerste plaats de dameswedstrijd op dinsdag, de immer populaire inloopcompetitie op woensdag en de eerste seniorenwedstrijd die donderdag wordt gespeeld volgens het Samen Spelen principe. Zowel de dames als senioren hebben ervoor gekozen om nog geen echte wedstrijden te houden.

Sponsor en wedstrijdcommissie van de Profile Trofee hebben besloten om de resterende wedstrijden gewoon te spelen maar af te zien van de twee overall prijzen. Voor elke nog in twee categorieën te spelen wedstrijd zijn er totaal zes dagprijzen. Luuk Mulder ging er, zoals gezegd, met de eerste prijs bij de lagere hcp’ers (van 5.2 tot en met 15.6) vandoor. Aart Lijs werd er tweede met 39 punten, Jari Noordhof derde met 38 punten, Hans Heidemeijer vierde met 35 punten en Ferry Sijtsma vijfde met 34 punten.

Bij de hogere hcp’ers (van 15.7 tot en met 40.0) ging Kwai Man met de eerste prijs naar huis. Hij scoorde 38 Stablefordpunten. Tweede werd, eveneens met 38 punten, Adam Murphy en derde Rob Kooper met 36 punten. De vierde plek was voor Martijn Broekman met een score van 35 punten en Patrick Kosterman bezette met 34 punten de vijfde plek. Peter Zandvliet van De Vier Seizoenen deed er nog een prijs bij. Voor winnaar Luuk Mulder had hij een fles Prosecco. Zo’n zelfde prijs was er ook voor Ben Peters als aanmoediging.