In Golfclub

TEKST HANS DE JONGH

De kledingvoorschriften die de golfclub hanteert zijn door de wedstrijdcommissie op onderdelen geüpdate maar in de basis worden nog steeds de richtlijnen gevolgd die de NGF hanteert. Uitgangspunt is dat kleding een belangrijk onderdeel bij het golfspel is, dat comfortabel moet zitten en de golfswing niet moet belemmeren.

Voor zowel dames als heren geldt dat een trainingspak of iets soortgelijks daar geen onderdeel van uitmaakt. Petten of hoeden in het clubhuis zijn taboe en golfschoenen moeten voorzien zijn van soft-spikes of een vaste noppenzool.

Voor vrouwen geldt als regel dat polo’s met of zonder mouw kunnen, evenals bermuda’s en rokjes boven de knie, maar vooral niet te kort. Wat ook niet kan is inkijk-kleding. Spijkerbroeken of jeans zijn ongepast.

Voor heren geldt als norm dat een poloshirt met mouw acceptabel is, een shirt zonder mouwen of kraag niet kan en T-shirts uit den boze zijn. Een bermuda op of iets boven de knie is acceptabel en ook hier is een spijkerbroek of zijn jeans ongepast.

Wie de kledingvoorschriften negeert krijgt te maken met sancties. De vernieuwde kledingvoorschriften hangen in een gerestylde versie in het publicatiekastje van hole 1.