In Golfclub

TEKST HANS DE JONGH

Voorzitter Jan Pieter Mundt van de golfclub Almeerderhout heeft de Polderbestuurdersbokaal 2019 gewonnen. Vorig jaar was het de vice-voorzitter van onze golfclub, Jan Haasnoot, die de beker won tijdens een wedstrijd in Harderwold.

De wedstrijd tussen de bestuurders van de golfclubs uit Flevoland is een jaarlijks terugkerend evenement. Alleen Zeewolde ontbrak dit jaar vanwege andere verplichtingen. Aan de wedstrijd deden veertien bestuurders mee van Almeerderhout, Emmeloord, Dronten, Harderwold en Dorhout Mees.

De omstandigheden waaronder de wedstrijd werd gehouden waren allesbehalve ideaal. De eerste helft regende het pijpenstelen. Desondanks scoorde winnaar Jan Pieter Mundt (hcp 9) 29 Stablefordpunten. Max Brus van Emmeloord werd met 28 punten tweede en Drontens nieuwe penningmeester in spe, Kees Broek werd met 27 punten derde.

Na afloop werd er gezellig geborreld in het clubhuis van de Golfresidentie waarbij het natuurlijk vooral ging over de toekomst van de diverse clubs. Er was een prima buffet waar iedereen erg van genoot met ijs en koffie als nagerecht.

Ook voor de Polderbokaal voor senioren werd dezer dagen de laatste wedstrijd gespeeld. Daaraan werd deelgenomen door (wisselende) teams van Emmeloord, Dorhout Mees, Flevoland, Harderwold en Dronten. Emmeloord werd winnaar; Dronten eindigde op de vierde plek.