In Golfclub

TEKST HANS DE JONGH

De teams die het komend weekeinde in Lelystad de strijd aangaan met golfclub Flevoland om de felbegeerde Ryder- en Solheim Cup krijgen steun van maar liefst vier sponsoren. Daardoor is de Cup-commissie onder meer in de gelegenheid om de teams uniformiteit te laten uitstralen.

De vier sponsoren zijn Hans Heidemeijer van aannemingsbedrijf A. Hollander, Jeroen van Vliet, Barend Jan Kroese van ACP International en Martin Eenschoten namens zijn bedrijf Connexy. Hans Heidemeijer sponsort de polo’s voor beide teams, Jeroen van Vliet de warmrood gekleurde caps voor de heren, Barend Jan Kroese de golfballen en Martin Eenschoten stelt voor alle spelers de tees beschikbaar.

Vrijdag vanaf 20.00 uur worden in het clubhuis in Lelystad de teams officieel voorgesteld. De Drontense teamcaptains, Marijke Prins en Jan de Vries, hopen daar ook op grote belangstelling uit eigen huis. Zaterdag en zondag worden de wedstrijden gespeeld. Zondag aan het eind van de middag wordt bekend wie van de teams de Ryder- en/of Solheim Cup mee naar huis mogen nemen.

De teamcaptains zijn nog dringend op zoek naar een zestal caddies. Volgens het protocol moeten de wedstrijden worden gespeeld met een caddie. “Wij hopen daarom dat zich de komende dagen daar nog voldoende mensen voor aanmeldt”, aldus Jan de Vries. Dat kan via een speciaal e-mailadres rydercup2018@outlook.com