In Golfclub

Vincent Uhlenbeck (r) met in het midden zijn echtgenote Nancy en links Ferry Sijtsma winnaar van de door hem gesponsorde putterwedstrijd 2019.

TEKST EN ARCHIEFFOTO HANS DE JONGH

Vincent Uhlenbeck heeft het afgelopen jaar opnieuw de meeste Q-kaarten gelopen. Dat deed hij twee jaar eerder ook al. In 2019 leverde hij welgeteld 84 kaarten in. Het legde hem geen windeieren. Hij startte het jaar met een hcp van 13.2 en eindigde met een hcp van 11.2 met een kaart die hij op 1 december op de Nunspeetse liep.

In de tussentijd naderde hij op enkele tienden van een punt de single-handicapstatus. Op 14 oktober liep hij op onze baan 41 punten waardoor hij op 10.3 uitkwam. Vincent, een gewaardeerd sponsor van de jaarlijkse putterwedstrijd, noteerde op 19 juli zijn beste score: 44 Stablefordpunten. Daarnaast liep hij in 2019 nog twee keer een kaart van 40 punten of meer.

Chris van den Brandt leverde 66 kaarten is. Chris eindigde het jaar met een hcp van 10 rond. Hij begon met het jaar met 11,2. Zijn beste score was een kaart op 9 juni met 40 punten. Arjen van de Meij staat met 55 kaarten op de derde plek. Jeroen Schmeits, vorig jaar nog koploper, blijft steken op de zesde plaats met 33 kaarten.