In Clubhuis, Golfclub
TEKST EN ARCHIEFFOTO HANS DE JONGH

Vanaf vandaag heeft ons clubhuis zijn oude naam De Vier Seizoenen weer terug. Het moet opnieuw het bruisend hart van de Golfresidentie worden. Harry Peeters is ervan overtuigd dat de tijdelijke oplossing die voor de exploitatie is gevonden de start wordt van een nieuwe bloeiperiode. Harry is voorzitter van de clubhuiscommissie en commissaris clubhuiszaken van de Vereniging van Eigenaren. 

Het zoeken naar een tijdelijke oplossing voor het clubhuis kwam in een stroomversnelling nadat de nu vertrokken uitbaters te kennen hadden gegeven de exploitatie vervroegd te willen beëindigen. Voor de langere termijn wordt gestreefd naar een blijvende oplossing. Een kleine commissie doet daarover voorstellen aan de eerstvolgende ledenvergadering van de VvE.

Zoals reeds bekend geeft Johan Klaver voorlopig leiding aan het clubhuis. Een aantal jaren terug zwaaide hij er ook de scepter als ’tussenpaus’. Hij wordt nu geholpen door een groep medewerkers/vrijwilligers die het clubhuis de komende maanden draaiende houden. Onder hen is Pam Maatman. Zij wordt vanaf volgende week op donderdag, vrijdag en zaterdag de nieuwe chef-kok. Pam komt van het sterrenrestaurant De Baseliek in Harderwijk en begon ooit als keukenhulp in De Vier Seizoenen.

Tot 1 november is het clubhuis dagelijks open van 10.00 tot 20.00 uur of langer als een bepaalde activiteit daar aanleiding toe geeft. Johan Klaver wil de komende dagen vooral gebruiken om de organisatie van De Vier Seizoenen goed op poten te zetten. De vrijwilligers werken in twee ploegen. Het prijsniveau van het clubhuis is in de nieuwe organisatie aangepast. De clubhuiscommissie reageert daarmee op de uitkomst van de onlangs gehouden enquête. Afrekenen kan alleen nog met een pinpas. Voor grote evenementen wordt een cateraar ingehuurd. Fenna Eilander neemt de hygiënisch kant van het clubhuis voor haar rekening.

FOTO

Het clubhuis van de Golfresidentie krijgt vandaag zijn oude naam terug: De Vier Seizoenen.