In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH

Martien Hermans heeft vrijdag voor de derde keer de Kabul Cup gewonnen. Hij deed dat eerder al in 2009 en 2011. Opmerkelijk is dat Martien de wedstrijd met 34 Stablefordpunten won, terwijl het een aantal maanden geleden is dat hij voor het laatst heeft gespeeld. Dat geldt ook voor de nummer twee in de eindklassering, Hans Driesman. Hij werd tweede met 32 Stablefordpunten en speelde eveneens langere tijd niet.

Er werd voor de negende keer om de Kabul Cup gestreden. De Cup is een eerbetoon van vrienden aan Carl Mulder die voor langere tijd in het nog altijd door oorlog verscheurde Afghanistan verbleef. Tijdens de party na de wedstrijd werd daar in speeches ook bij stilgestaan. Daarbij stond de conclusie centraal dat het bij de Kabul Cup niet zozeer om het golfen gaat dan wel om het verstevigen van de onderlinge band en het beleven van de vriendschap binnen de groep.

Aan de wedstrijd werd door zes vrienden meegedaan. Omdat die op een vrijdag moest worden gehouden, konden vier Kabulcuppers er niet bij aanwezig zijn. Er werd in twee flights gespeeld door Jan Haasnoot, die zijn titel verdedigde, Marcel van Heek, Carl Mulder, Ad Veringa, Hans Driesman en Martien Hermans. De omstandigheden qua weer als kwaliteit van de baan werden als uitstekend beoordeeld. Lilian Mulder zorgde onderweg voor de noodzakelijke ‘versnaperingen’.

Marcel van Heek werd met 30 pnt derde, Jan Haasnoot met 27 vierde, Ad Veringa met 27 punten vijfde en Carl Mulder bleef bescheiden op de achtergrond en werd met 25 punten zesde. Martien, de rode lantaarndrager van 2016, en Yvonne Hermans waren verantwoordelijk voor de organisatie van deze altijd bijzondere wedstrijd. Zij verzorgden ’s avonds ook een voortreffelijke barbecue waarbij uiteraard al werd uitgekeken naar de tiende editie die in 2018 wordt gespeeld.

FOTO’S

Boven: Van rode lantaarndrager tot winnaar: Martien Hermans toont trots de coryfeeën die de overwinning hem opleverden. Onder: de zes deelnemers aan de 9e editie van de Kabul Cup.