In Golfclub

 

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Cocky de Broekert bij de dames en Dries van der Schuyt bij de heren zijn de verrassend nieuwe clubkampioenen Strokeplay 2017 bij de senioren geworden. Cocky de Broekert volgt hiermee Marja Kosterman op die nu derde werd en Dries van der Schuyt neemt de plaats op de eregalerij over van Ed Visch, die vier jaar achtereen de beste prestatie neerzette.

Cocky de Broekert, die voor het eerst aan dit clubkampioenschap deelnam, speelde de eerste ronde in 87 slagen en de tweede in 90 waardoor zij met een totaal van 177 bruto slagen elf slagen afstand nam van Marijke Prins die tot haar eigen verrassing nummer 2 werd. Dries van der Schuyt had een nipte voorsprong van twee slagen op George Gerritsen die tweede werd met 177 slagen en vijf slagen op nummer 3, Kwai Man die met 180 slagen de 36 holes had gelopen.

Het clubkampioenschap voor Cocky de Broekert (hcp 9.5) was des te opmerkelijker omdat zij tijdens de tweede wedstrijdronde met ernstig fysiek ongemak te kampen kreeg maar desondanks de wedstrijd met succes uitspeelde. De overwinning van Dries van der Schuyt was ook al opmerkelijk. “Ik liet me door Theo Verhoeven overhalen om eens mee te doen”, verklaarde de kersverse clubkampioen die beloofde dat hij vanaf nu wat vaker gaat deelnemen aan de seniorenwedstrijden.

De wedstrijdleiding had ervoor gekozen om in tegenstelling tot de eerste ronde aan de tweede ronde wel prijzen te koppelen in de twee handicapcategorieën waarin werd gespeeld. Bij de hogere handicappers was het Jean-Louis Landas die met de eer ging strijken en werd Mient Krol tweede en Piet van der Sar derde. Bij de lagere handicappers beschikte Eric van der Velde over de beste papieren. George Gerritsen en Dries van der Schuyt werden hier respectievelijk tweede en derde.

FOTO’S

Op de bovenste foto de winnaars op een rijtje met van links naar rechts Marja Kosterman, Marijke Prins, Dries van der Schuyt, Cocky de Broekert, George Gerritsen en Kwai Man. Op de onderste foto’s reikt voorzitter Cees de Bruin de bloemen en trofees uit aan Cocky de Broekert en aan Dries van der Schuyt.