In Golfclub

 

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Omroep Flevoland besteedt vrijdag zowel op radio als televisie en op de website uitgebreid aandacht aan de robot grasmaaier die sinds enige tijd de fairways van onze golfbaan maait. Verslaggever Eefje Dekker heeft daarin een interview met parkmanager Rick van den Beuken en een opvallend vraaggesprek met Ellen Suijs. Ellen Suijs onthult dat zij en haar vriendinnen de robot een naam hebben gegeven: Jasper het Spook.

Donderdagavond werd door de greenkeepers een demonstratie van de onbemande grasmaaier gegeven waarvoor zich enkele tientallen belangstellenden hadden gemeld. De demonstratie was op hole 9; de televisiecamera’s registreerden een perfect gemaaide fairway die er volgens sommige toeschouwers uitzag alsof het een green betrof.

Voor de televisiereportage is naast de gebruikelijke camera ook gebruik gemaakt van een GoPro-camera die aan de robot was bevestigd. Die filmde vooral de stuurbewegingen van de onbemande maaimachine. In het nieuwsitem was ook een rol weggelegd voor Paul van der Hulst die de bal slaat, terwijl achter hem de robot zijn werk doet.

Het interview met Ellen Suijs gaat vooral over de beleving van mensen die in de baan de robot tegen komen. Zelf ervoer zij met haar vriendinnenclubje in de begindagen van de robot de machine als een spook, hetgeen er uiteindelijk in resulteerde dat de robot de bijnaam Jasper het Spook heeft gekregen.

FOTO’S

Foto boven: In een interview met verslaggever Eefje Dekker vertelt Ellen Suijs waarom zij de robot Jasper het spook noemt. Foto’s onder: Hoofdgreenkeeper Rick van den Beuken geeft belangstellenden tekst en uitleg over de robot en Rick samen met verslaggever Eefje Dekker.