In Golfclub

  

Alma van Wilgenburg met de Van Wonderen Trofee met naast haar de beide sponsoren. De foto’s boven geven een overzicht van de hightea en de foto’s onder tonen de drie winnende teams van de dagwedstrijd.

    

Van Wonderen sponsort volgend jaar opnieuw de dameswedstrijden

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Alma van Wilgenburg heeft de Van Wonderen Cup 2019 gewonnen. Met een verschil van slechts twee punten gaf zij Carla Veenstra het nakijken. Cocky de Broekert werd derde. Tot voor enkele weken terug voerde Cocky het spelersveld nog aan. Alma kreeg de trofee uitgereikt door Alexandra van Wonderen die samen met echtgenoot Martijn aanwezig was bij het slotfeest van de dames- competitie. De trofee werd vorig jaar gewonnen door Yvonne van Someren. Alma werd toen tweede en Carla Veenstra derde.

Natuurdrogisterij Van Wonderen – te vinden in de Redepassage 26 – gaat de dameswedstrijden volgend jaar weer sponsoren. Die mededeling van Martijn van Wonderen ontlokte bij de dames een dankbaar applaus. Van Wonderen is behalve sponsor van de overall prijs ook sponsor van dagprijzen. Voorzitter Cocky de Broekert sprak daar loffelijke woorden over. Het was voor Alexandra van Wonderen de gelegenheid om de natuurdrogisterij nog eens extra onder de aandacht te brengen.

De laatste speeldag van de zomercompetitie werd over negen in plaats van achttien holes gespeeld en telde niet meer mee voor de einduitslag. Daardoor was er volop tijd om van een uitgebreide hightea te genieten. De keukenbrigade van clubhuis en grand-café De Vier Seizoenen had daar weer zijn uiterste best voor gedaan. “Veel zoetigheid natuurlijk”, lichtte uitbater Peter Zuidvliet toe, maar ook sandwiches, hamburgers en dergelijke waren er verleidelijk uitgestald.

De dagwedstrijd werd Scramble Stableford gespeeld. Winnaar werd de flight met Lia Meijeren, Corrie Herweijer en Marja Kosterman. Tweede werden Nanda Siemer, Babs Oosterbaan en Lenny de Bruijn. Alma van Wilgenburg, Sylvia Runneboom en Ingrid Kramps werden derde. Voorafgaande aan de prijsuitreiking van de dagwedstrijd prees Cocky de Broekert de leden van de damescommissie die dit jaar deels in een nieuwe samenstelling van start was gegaan.

Volgende week start de winterinloopcompetitie bij de dames. Die duurt tot en met maart 2020. Daarvoor wordt geen inschrijfgeld gerekend. De prijsuitreiking vindt plaats op de openingsdag van het nieuwe seizoen. De spelvorm is Ringerscore over de eerste negen holes. De inlooptijd is van 10.45 tot 11.00 uur. Vanaf 11.00 uur wordt gestart. In de hal komt een groene doos te staan waar de scorekaarten in gestopt kunnen worden als er onverhoopt niemand van de damescommissie aanwezig is.