In Golfclub

Feike Greidanus en Mark Visch winnen de Profile Trofee 2019. Midden Aart Lijs. Foto’s onder: Aart Lijs met Jan de Vries en de beide andere wedstrijdleiders Gerard Bosman en Herman van Someren. (foto’s Gerard Bosman)

 

Feike Greidanus en Mark Visch hebben, elk in hun eigen categorie, de Profile Trofee 2019 gewonnen. Daaraan is een waardecheque verbonden van € 400 die beschikbaar werd gesteld door Profile Car & Tyreservice. Het was voor Feike Greidanus de tweede achtereenvolgende keer dat hij deze prijs won. Profile is sponsor van de Trofee en daarmee ook van de dagprijzen van de zeven onderliggende wedstrijden.

Profile, het bedrijf van Aart Lijs met zeven filialen, dat in Dronten aan De Dommel gevestigd is, sponsort volgend jaar opnieuw deze Herenwedstrijden. Die mededeling werd met luid applaus begroet. Eenzelfde blijk van waardering was er voor Gerard Bosman wiens bedrijf in woninginrichting volgend jaar wederom de birdieballen sponsort. Aart hoopt wel op meer deelnemers volgend jaar; hij ziet potentie in de aanwas van nieuwe leden en invitees.

De finalewedstrijd werd onder een stralend zonnetje gespeeld; de dagen eraan voorafgaand gaven een volstrekt ander beeld te zien. De wedstrijdleiding vreesde zelfs even voor een afgelasting omdat de baan mogelijk zou worden gesloten nadat al enkele dagen achtereen de baan niet meer toegankelijk was voor buggy’s en trolleys. Uiteindelijk bleken de weersomstandigheden zaterdagmorgen goed en mochten trolleys de baan weer in.

Bij de lagere handicappers (van 5.1 tot 13.9) ging de tweede prijs naar Marco Oussoren en de derde naar Ferry Sijtsma. Bij de hogere hcp’ers (van 14.0 tot 25.2) werd Hans Heidemeijer tweede en Peter Beerlage derde. De feitelijke winnaar bij de lagere handicappers overigens was sponsor Aart Lijs zelf, die ook bij de dagwedstrijd excelleerde. Hij huldigt het standpunt dat de sponsor niet voor z’n eigen prijzen in aanmerking komt.

De dagwedstrijd werd bij de hogere hcp’ers gewonnen door Barend-Jan Kroese. Michael van der Velden werd tweede en Bert Wierda derde. Bij de lagere handicappers was het Ad Veringa die met de hoofdprijs naar huis ging. Hier werd Ed Visch tweede en Mark Visch derde. Die laatste tekende ook voor het algemeen parrenklassement. Mark, die na afloop als deejay de muziek in het clubhuis verzorgde, sloeg er totaal 63 in zes wedstrijden.