In Golfclub
DOOR HANS DE JONGH

Een enthousiast tweetal is bezig om het clubkampioenschap Matchplay toch te laten doorgaan dit jaar. Mark Visch en Bas Wierda doen er samen alles aan om een van de mooiste wedstrijdvormen van de golfsport ook in 2020 te bekronen met een clubkampioenschap.

Het Matchplay clubkampioenschap kwam, evenals een aantal andere clubkampioenschappen dit jaar, in de verdrukking vanwege het ontbreken van een organiserende commissie. Ook de maatregelen rond het coronavirus die de golfsport enkele maanden verlamden speelden de organisatie parten.

Het is de bedoeling het clubkampioenschap over twee dagen te spelen, te weten op zaterdag 19 en zondag 20 september. De voorronden en finalewedstrijden worden via de traditionele laddermethode gespeeld. Daarvoor moeten zich minimaal 16 heren en 8 dames inschrijven.

Wie mee wil spelen en dus clubkampioen Matchplay wil worden kan zich aanmelden via de wedstrijdkalender van 30 augustus. Daar kunnen zowel de heren als de dames zich inschrijven. De wedstrijden worden 1 tegen 1 gespeeld.