In Golfclub
DOOR HANS DE JONGH

De medewerker van De Vier Seizoenen die zich afgelopen vrijdag heeft laten testen op het coronavirus heeft van de GGD een negatieve uitslag gehad. Het clubhuis, dat vrijdag direct werd gesloten, gaat daarom morgen, zondag, weer gewoon open. 

Voordat de uitslag van de test bekend werd besloot het bestuur van de golfclub, dat blij is met het onderzoeksresultaat, om de President’s Trofee van zondag te cancelen. Het bestuur ziet in de (her)opening van het clubhuis geen aanleiding dat besluit te herzien.

De VvE, de Vereniging van Eigenaren, heeft ook laten weten blij te zijn met de uitslag van de coronatest. Op initiatief van de VvE werd vrijdag besloten het clubhuis zekerheidshalve tijdelijk te sluiten.

In een Facebookbericht spoort Peter Zandvliet, een van de exploitanten van De Vier Seizoenen, iedereen aan om de test te laten doen als hij of zij zich niet fit voelt. “Dat is geen schande”. Ook worden er vraagtekens in geplaatst bij het afgelasten van de Mixed Friday wedstrijd.

Het Facebookbericht roept ook reacties op. “Je kunt geen enkel risico lopen met drukke bijeenkomsten als er een mogelijk coronageval is in De Vier Seizoenen”, schrijft Marco Oussoren. “Wat mij betreft dus een dikke duim voor de golfclub”.

Het bestuur van de golfclub zegt afstand te nemen van publicaties waarin hem in het afgelasten van de Mixed Friday wedstrijd en de sluiting van het clubhuis een negatieve rol wordt toebedeeld.